Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frölunda HC

Då kan stjärnvärvningen debutera för Frölunda

GÖTEBORG. Efter lång väntan är han snart på väg att ansluta.

Frölundas stjärnvärvning Rhett Rakhshani, 30, är på väg till Europa – och väntas göra sin debut i bortamatchen mot Linköping den 23 oktober.

– Det är den matchen som vi har ringat in, säger sportchef Fredrik Sjöström.

Rhett Rakhshani.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Han blev Frölundas sista pusselbit i truppbygget i somras.

Nu är Rhett Rakhshani, 30, snart redo att göra debut i sin nya klubb.

På grund av skatteskäl har han tvingats vänta med att ansluta till Sverige och Göteborg, och har därför ägnat säsongsinledningen åt att träna på egen hand hemma i Nordamerika.


LÄS MER: Skriver på för Frölunda – blir femte SHL-laget

Möter upp Frölunda – i Danmark

Men nu är han på väg till Europa.

– Det känns jättebra att få in honom. Vi har haft en del skador och lite tunnare trupp senaste tiden. Att då få in en till kvalitativ spelare gör förstås mycket, säger sportchef Fredrik Sjöström.

https://www.instagram.com/p/Bo8o0tXhz07/?taken-by=frolunda_hc

Rakhshani flyger till Danmark under måndagen och kommer att träffa laget i Ålborg i morgon, då Frölunda ska spela sista gruppspelsmatchen i CHL.

– Han landar i Danmark i dag och tar sig upp till Ålborg i kväll. Han kommer att vara med oss på matchvärmningen på dagen. Sen åker vi till Fredrikshamn efter matchen och då följer han med dit för att sen stanna kvar där veckan ut, berättar Sjöström.

Då kan han debutera

Debuten med Frölunda väntas därför bli tisdagen den 23 oktober då Frölunda möter Linköping på bortaplan, som Rakhshani själv har förflutet i.

– Det är den matchen som vi har ringat in som den första han kan spela. Sen om det blir så vågar jag inte lova till 100 procent. Men då kommer han att finnas tillgänglig i alla fall, säger Sjöström.

Vilken form är han i? Har ni koll på det?

– Vi har ganska bra koll. Dels så har vi haft vår skridskocoach Andreas Larsson hos honom en vecka, och sen har också Stina Hedin, vår rehabkoordinator, varit över hos honom. Men sen är det klart att det varken är lika lätt eller bra att träna på egen hand som det är att vara med ett lag.

Tränar med danska laget

Efter att Rakhshani träffat Frölunda i Ålborg kommer han att träna med det danska laget Fredrikshamn resten av veckan.

– Han har ju inte fått någon ”riktig” försäsong på det sättet, så det kommer nog ta honom ett par matcher att komma in i matchtempo. Men det har vi i åtanke givetvis, säger Sjöström.

”Vill ha chansen att vinna”

I en stor intervju med GT tidigare i höstas berättade Rakshani, som nu går in i sin sjunde säsong i SHL, varför Frölunda blir nästa anhalt.

– Jag kan faktiskt nämna flera olika anledningar. Nummer ett så har jag varit i slutspel tre år i rad nu, men utan att ha spelat en final. Så att skriva på med ett lag som har möjligheten att vinna varje år värdesätter jag högt. När man som jag börjar bli lite till åren vill man kunna ha chansen att vinna varje år, sade han.