Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Landslaget håller koll på 90 spelare: ”Ganska bra koll på de flesta”

Sverige (herr)

Tidigare var listan 70 namn lång. Nu är den uppemot 90 namn, men Janne Andersson håller fortfarande bra koll på alla landslagsaktuella spelare för hans landslag.
- I det kontaktnät vi har känner vi ändå vi har ganska bra koll, säger förbundskaptenen till TV4.

Foto: TV4

Se intervjun med förbundskaptenen Janne Andersson i spelaren ovan.

Janne Andersson har tidigare sagt att han har haft 70 spelare som landslagsledningen har koll på och som är aktuella att tas ut i en landslagstrupp. Men den listan har utökats den senaste tiden.

- Den är nog uppe i 90 idag. Den har fyllt på även om det trillat ifrån en del som sagt nej och några som vi tycker håller måttet längre så fylls den. Vi är uppe i 85-90 som vi följer regelbundet, säger Andersson.

Går det att hålla koll på alla?
- Nej, inte i detalj. Självklart inte. Men vi följer det, både Peter och jag, följer det internationella ganska mycket och allsvenskan hyfsat. Sedan har vi även Maths Elfvendal som är målvaktstränare i Norrköping som följer allsvenskan för oss väldigt bra. I det kontaktnät vi har känner vi ändå vi har ganska bra koll. Men visst, jag kan inte säga exakt i hur alla spelare sett ut i alla matcher på slutet, men ganska bra koll har jag på de flesta.

Annons

Två spelare, Sebastian Andersson och Kristoffer Olsson, får båda chansen från start i träningslandskampen mot Slovakien i morgon. Matchen kan bli sista chansen på länge för förbundskaptenen att se nya spelare i landslagets sätt att spela på.

- Hamnar vi i en sexlagsgrupp nästa år i EM-kvalet så är vår nästa chans till en vänskapsmatch mars 2020 i princip. Det vill säga om ett och ett halvt år, nästa gång vi kan prova någonting på det viset. Utifrån det perspektivet är det jätteviktigt för mig som förbundskapten att få chansen att se ett antal spelare jag är nyfiken på, säger Andersson.

Publicerad 2018-10-15 kl 14:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto