Frölundas snygga CHL-statistik
Publicerad: 2018-10-15
CHL
Frölunda Indians har grym statistik i CHL och det är ingen slump.

Frölunda Indians har skaffat sig ett bra utgångsläge inför den sista gruppspelsomgången i CHL – förutsättningar att vinna grupp A är mycket goda.
Inte minst med tanke på den imponerande statistiken. Under fem säsonger har det dubbla mästarlaget (2016 och 2017) spelat 25 gruppspelsmatcher i den europeiska mästarturningen – och bara förlorat fem.
– Det visar att vi tar CHL på fullaste allvar. Vi jämställer turneringen med SHL, förklarar huvudtränaren Roger Rönnberg, men poängterar att det finns andra förklaringar:
– Jag tror det finns en ovana att möta vår spelidé ute i Europa. Vi spelar med extrem press och högt tempo och det får större effekt mot lag som normalt sett inte ställs mot den typen av hockey.

Frölunda Indians leder grupp A inför sista omgången och blir också gruppetta vid tre poäng mot Ålborg Pirates i Ålborg på tisdagskvällen. Lätt matematik, men det finns andra scenarier och en möjlighet för jagande Zürich att gå förbi.
– För oss är det viktigt att vinna gruppen och skaffa oss bästa möjliga förutsättningar inför slutspelslottningen, säger Roger Rönnberg som vill se vad i Cool east arena?
– Vi har samma utmaning framför oss som när vi mötte dom i Frölundaborg. I den matchen hade vi tålamod och fuskade inte med detaljerna och det gav utdelning.

Frölunda Indians bortamatch i CHL mot Ålborg Pirates i SVT Play på tisdagskvällen, nedsläpp 19.30.

Följ Frölunda Indians Danmarksresa på våra sociala medier – material läggs upp kontinuerligt från måndag eftermiddag till onsdag lunch.

Peter Pettersson Kymmer