Gå direkt till sidans innehåll
Rögle BK

Abbotts ilska efter förlusten: ”Några gör inte sitt bästa”

Rögle är fast cementerade i botten av SHL.

Det såg lördagens förlust till att förtydliga.

Och efter förlusten var tränaren Cam Abbott rejält kritisk mot egna laget.

– Resultatet blir så här eftersom några av killarna inte gör sitt bästa i kväll, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Daniel Sondell firar.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Depp i Rögle.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Rögle BK har en tuff inledning på säsongen. Man vann senast mot Örebro – men det var en ensam ljusglimt i ett kompakt mörker. Och i dag föll ännu en skugga över tränaren Cam Abbott.

Luleå var starka på hemmaisen i Coop arena. Tidigare Rögle-spelare Daniel Sondell visade att släkten är värst när han dök upp vid bortre stolpen och överlistade Justin Pogge i RBK-målet. Plågan blev värre när Niklas Olausson utökade i den andra perioden. I tredje perioden satte Johan Harju 3-0 i öppen målkasse, och då hjälpte det inte att Ted Brithén reducerade till 1-3 under slutsekunderna. 

– Mitt mål spelar ingen roll i det här skedet. Det är ingen speciell tröst. Vi lyckas inte skapa vassa målchanser och det är något vi pratar om dagligen, säger Ted Brithén i C More. 

Tränarens ilska efter nya förlusten

Efter lördagens förlust var tränaren Cam Abbott inte alls nöjd med insatsen, och valde då att öppet kritisera sitt egna lag.

– Vi behöver att alla spelare gör sitt bästa, speciellt i de här tiderna. Resultatet blir så här eftersom några av killarna inte gör sitt bästa i kväll, säger Abbott till Helsingborgs Dagblad och fortsätter:

– Jag måste vara fortsatt positiv, få ut det bästa ur spelarna och få dem motiverade. Men till syvende och sist måste spelarna prestera och vara intresserade av göra skillnad och arbeta med sina kedjekamrater för att få saker att hända.

Förlusten innebär att Rögle står kvar på fyra poäng och därmed ligger plågsamt sist i SHL-tabellen.