Doldis jagas av allsvenska toppklubbar

Superettan-mittfältaren Nahom Girmai på flera klubbars radar

Publicerad 2018-10-12

Med tio mål på 25 matcher har Nahom Girmai, 24, gjort stor succé i bottenlaget Varberg.

Nu jagas mittfältaren av både allsvenska och norska toppklubbar, enligt uppgifter till Sportbladet.

– Jag tycker att det är Sveriges bästa spelare utan boll, säger tränaren Joakim Persson.

Har du hört talas om Nahom Girmai? Om inte bör du troligtvis lägga namnet på minnet.

Girmai anlände till Varbergs Bois från Kristianstad inför årets säsong och har sedan dess fått ihop ett uppseendeväckande bra facit. Trots att klubben härjar i den undre delen av superettan-tabellen har mittfältaren gjort tio mål och tre assist på 25 matcher.

Detta har inte gått klubbar högre upp i systemet förbi. Enligt uppgifter till Sportbladet ska flera topplag, både i allsvenskan och norska Tippeligan, visa stort intresse för Girmai.

”Hade inte bytt ut honom mot någon annan”

Varbergs tränare Joakim Persson bekräftar att många har hört sig för om 24-åringen, och är inte förvånad över det.

– Jag vet att han har potential att spela på ytterligare en nivå, säger Persson och utesluter en flytt till en konkurrerande klubb i superettan.

– Jag tycker att det är Sveriges bästa spelare utan boll, särskilt hans presspel. Sen har han en del att lära när det kommer till beslutsfattandet, exempelvis. Med rätt spelare runt om kring sig kan han utvecklas ännu mer.

Tränaren har följt Nahom Girmai under en lång tid och menar att han har tagit extra stora kliv just i år. Från att ha tagit fotbollen som ”en lek” har mittfältaren även börjat leverera rent poängmässigt.

– Om jag säger så här; jag hade inte bytt ut honom mot någon annan, säger Joakim Persson.

Girmais sitter på ett kontrakt som sträcker sig över ännu en säsong. Varberg ligger just nu på en tionde plats i tabellen, en poäng före Jönköping på negativ kvalplats.

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.