Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

IFK Norrköping förlänger kontraktet med egna produkten

Allsvenskan

Henrik Castegren har startat fyra av de fem senaste allsvenska matcherna. Nu förlänger 22-åringen kontraktet med moderklubben IFK Norrköping.
- Jag kommer kämpa hårt varje dag för att fortsätta få förtroende, säger försvararen till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA PÅ LÖRDAG
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Henrik Castegren har spelat i IFK Norrköping sedan fyra års ålder och gjorde startdebut i allsvenskan tidigare i år i 2-0 vinsten mot AIK. Nu har 22-åringen förlängt sitt kontrakt med moderklubben med ytterligare tre år.

- Det har varit mäktigt att spela de här matcherna, man har gått och väntat så länge på det. Att gå ut till fullsatta läktare och stå där när domaren blåser igång. Det är magiskt, säger Castegren till klubbens hemsida.

Försvararen, som gjorde sin allsvenska debut 2016, fick 2017 förstört av en korsbandsskada som han kom tillbaka ifrån i maj i år. Då blev han utlånad till Degerfors men kom tillbaka till Norrköping efter 6 starter i superettan. Efter det har Castegren gjort fyra starter och två inhopp för moderklubben i allsvenskan.

Annons

- Att ge upp efter skadan var aldrig något alternativ. Jag fick vända det och försöka dra nytta av det istället. Jag har blivit starkare mentalt och fick tid att jobba med fysiken och andra delar av mitt spel. Dessutom lärde jag mig att man aldrig kan ta något för givet, säger han.

IFK Norrköping ligger trea i allsvenskan med lika många poäng som tvåan Hammarby. Bägge lagen står på 50 poäng och har åtta poäng upp till serieledande AIK, men också fem poäng ner till Malmö och Östersund i kampen om europaplatserna.

- Jag vet att jag kan vara med och göra bra saker för IFK Norrköping och jag kommer kämpa hårt varje dag för att fortsätta få förtroende och fortsätta få spela. Först ska vi göra allt vi kan för att vinna alla matcher som är kvar av säsongen och så får vi se hur långt det räcker i tabellen, säger Castegren.

Annons

IFK Norrköping möter efter landslagsuppehållet Kalmar på bortaplan den 21 oktober.

Publicerad 2018-10-10 kl 19:02

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto