IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

IFK Norrköping spelade 1-1 senast mot Sirius samtidigt som AIK vann mot Dalkurd. Därmed tappade Peking två poäng mot AIK i guldstriden.

Mot Djurgården tappade östgötarna poäng återigen, även om det alltjämt skiljer åtta poäng mellan Peking och AIK. Men det såg länge ut som IFK Norrköping skulle ta tre pinnar.

Peking tog ledningen redan efter 10 minuter. Simon Skrabb slog in bollen i straffområdet och där skulle Marcus Danielson rensa undan. Men Djurgårdsbacken och målvakten Andreas Isakssons kommunikation brast och bollen gick på Danielsons fot och in i mål.

Ställningen höll sig sedan länge. Men Djurgården spelade upp sig och i den andra halvleken kvitterade Stockholmslaget. Nicklas Bärkroth kom runt på högerkanten och spelade in i straffområdet till Aliou Badji. Anfallaren avslutade distinkt på ett tillslag och därmed var 1-1 på Östgötaporten.

Annons

Därefter hade IFK Norrköping ett gyllene läge till att knipa tre poäng, men Badjis mål blev matchens sista och tillställning slutade 1-1.

Efter matchen var Pekings David Moberg Karlsson missnöjd med hur laget presterade i andra halvlek.

- Jag fattar inte varför vi inte bara spelar som i första halvlek. Vi går in och pratar om att de förmodligen kommer att komma ut som ett annat lag. Men vi pratar inte om att vi ska spela som i första halvlek – det blir som det blir där ute, säger David Moberg Karlsson till C More efter matchen.

Trots att IFK Norrköping kryssade så tappade inte mark i guldstriden, dock klev man inte närmare AIK. AIK spelade oavgjort mot ÖSK efter stor dramatik i slutminuterna.

Lagens startelvor:

IFK Norrköping: Petterson - Castegren, Johansson, Larsen – Krogh Gerson, Fransson, Thern, Thorarinsson - Moberg Karlsson, Holmberg, Skrabb

Annons

Djurgården: Isaksson - Gunnarsson, Danielson, Larsson, Augustinsson - Karlström, Ulvestad, Mrabti - Bärkroth, Badji, Ring

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.