Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Helsingborg väldigt nära allsvenskan 2019 - vann seriefinalen mot Falkenberg

Superettan

HELSINGBORG. Inför knappt 8500 åskådare på Olympia så tog Helsingborgs IF långa kliv mot en återkomst till allsvenskan, efter 1-0 mot Falkenbergs FF.
De kan därför bli uppflyttade innan de hunnit spela sin nästa match. 

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

En vinnare mellan Helsingborgs IF och Falkenbergs FF i dag skulle nästan i praktiken kalla sig som klara för allsvenskan 2019. De gjorde det dock med ett par sena återbud, som Andri Runar Bjarnason i HIF och Anton Wede i FFF. Sedan tidigare saknades även bland annat Pär Hansson i HIF, så unga Kalle Joelsson fick fortsatt stå i målet. 

HIF:s anfallsbrist skulle bli en av de stora delarna med matchen. Med både Bjarnason och Mikael Dahlberg borta så startade Wanderson högst upp, men brassen gick av skadad och Max Svensson flyttades upp. En förändring där HIF hade svårt att få effekt, men innan det skiftet hade Svensson redan hunnit att fixa 1-0. 

Annons

Inlägg från höger, och Svensson smög vid bortre stolpen och tryckte distinkt in bollen. Många saker har varit dåliga för HIF under deras två år i superettan, men 20-åringen Svensson har varit en av de positiva delarna. Svensson har fått chansen på riktigt i år och har tackat med att göra hittills nio mål. 

HIF hade fortsatt problem på sina offensiva platser, och gick över till en allt mer defensiv elva. Randrup blev utbytt i halvtid mot Andreas Landgren, och med 20 minuter kvar gick Mamudo Moro ut för mittbacken Carl Johansson, som gick upp som anfallare (!). FFF började att ha mer boll i andra halvlek, men utan att hitta starka målchanser förrän i slutet. Då kom Chisom Egbuchunam nära målet, men Joelsson räddade det plus en sen nick. 

Matchen slutade 1-0, och HIF har därmed serieledning och elva poäng ner till kvalplatsen med fyra omgångar kvar. 

Annons

För HIF:s del räcker det nu med att Falkenbergs FF vinner sin nästa match, mot AFC Eskilstuna, om två veckor för att själva bli uppflyttade. HIF kan också gå upp på egen kraft om de tar minst två poäng på de återstående fyra matcherna, där nästa är hemma mot Halmstads BK om 16 dagar. 

Helsingborg: Joelsson – Holgersson, Granqvist, Weberg, A.Eriksson – Abubakari, Bojanic – Moro (72'), R.Jönsson, M.Svensson – Wanderson (28')

Inhoppare: Randrup (28', 46'), Landgren (46'), C.Johansson (72')

Falkenberg: H.Nilsson – P.Karlsson (88'), T.Karlsson, Joza, Englund – Söderström, C.Carlsson, Björkengren (64'), Östlind (78') – Pärsson, Egbuchunam

Inhoppare: Kwakwa (64'), Laci (78'), Krizanovic (88')

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2018-10-07 kl 19:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto