Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Moberg Karlsson om MFF: "Ett skämt att vi ligger före"

Allsvenskan

IFK Norrköping är fem poäng före Malmö FF.
Enligt David Moberg Karlsson borde det inte vara möjligt.
- Med den budgeten och de spelarna de har – det är ju ett skämt att vi ligger före. Det är bara riktigt dåligt av dem, säger han till NT.

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ses höjdpunkterna från mötet mellan Norrköping och Sirius.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA PÅ LÖRDAG
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

IFK Norrköping tog två tunga skalper i rad hemma på Östgötaporten då man först besegrade AIK och därefter Malmö FF. Men det oavgjorda resultatet mot Sirius senast har gjort att man halkat efter AIK igen – och det skiljer nu åtta poäng mellan lagen.

Trea är Hammarby och på fjärde plats återfinns Malmö FF, som under Uwe Rösler fick fart på grejerna och fram till just mötet med Peking radade upp segrar.

David Moberg Karlsson i IFK Norrköping menar att Malmö FF (som under torsdagen skrällde rejält i Europa League och besegrade Besiktas) inte kan vara nöjt med sin säsong i allsvenskan. Enligt honom borde det inte finnas på kartan att Peking ska ligga före i tabellen, sett till klubbarnas förutsättningar.

Annons

- Kollar man löneligor är det ett skämt att vi ligger före Malmö. Med den budgeten och de spelarna de har - det är ju ett skämt att vi ligger före. Det är bara riktigt dåligt av dem, säger han till Norrköpings Tidningar.

Oavsett utgång på säsongen tycker han att Norrköping kan stå rakryggat.

- Jag tycker redan nu vi kan hålla huvudet högt. Ingen har pratat om oss. När vi låg tvåa så var det guldmatch mellan AIK och Hammarby. Det är fortfarande ingen som tycker vi är bra på fotboll. Vi har gjort en fantastisk säsong sett till vilka förväntningar folk har på oss. Uppenbarligen tycker alla medier att vi är dåliga fotbollsspelare. Vi gör en enormt bra säsong.

”DMK” säger att IFK Norrköping ofta hamnar i medieskugga, vilket han tycker är tråkigt

- Många säger att det är bra. Att vi kan jobba i det tysta och det blir inte samma press. Jag tycker att det hade varit roligare om det varit upphaussat. "Det här är en guldmatch". Det är sådana matcher man vill spela. Jag pratar väldigt mycket för mig själv. Det finns säkert de som tycker det är skönt att ligga i skuggan. Det är inte riktigt så för oss. Jag vet inte varför. Kanske för att Stockholmslagen har medierna där. Jag tycker i alla fall det är tråkigt.

Annons
Publicerad 2018-10-05 kl 18:50

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto