Huddersfield – Tottenham 0-2

Det var ett krisstämplat Huddersfield som hälsade Tottenham välkomna till John Smith Stadium. Hemmalaget hade inför matchen endast lyckats skrapa ihop 2 poäng och än en gång verkar det som att den svåra andra säsongen i PL gör sig påmind.

Tottenham ställde upp med ganska väntat lag bortsett från ett sent återbud från Alli. Det hade pratats om att Lloris skulle vara tillbaka, men det var Gazzaniga som än en gång tog plats i målet. På bänken satt ungtuppen Alfie Whiteman, så inte ens där återfanns Lloris. En del hade nog förväntat sig Lamela från start efter en rad fina prestationer på sistone, men Poch valde att satsa Son, Kane och Lucas framåt. Fembackslinjen var tillbaka och flankerades av Rose och Trippier. På det centrala mittfältet tog Dier och Dembele plats.

Huddersfield började matchen klart bäst, man pressade Tottenham hårt och bortalaget hade väldigt svårt att få till något spel alls de första minuterna. Hemmalaget tvingade ganska tidigt Gazzaniga till en fin räddning intill stolpen. Men Tottenham kämpar sig in i matchen och med kvarten spelad så var matchen ganska jämn. Son och Lucas börjar hitta lite ytor och tvingar Huddersfields försvar att vara mer vaksamma. Lite halvchanser börjar dyka upp, framför allt har Kane ett ganska bra läge men lyckas inte riktigt med avslutet. Vertonghen får problem med vad det ser ut som baksidan på låret, men kan efter lite behandling ändå fortsätta matchen. Ju mer halvleken går, desto bättre kontroll får Tottenham på hemmalaget. I den 25 minuten tar Lucas en fin löpning, får ut bollen till Trippier som slår ett fint inlägg som Kane vädigt behärskat nickar in.
Efter målet fortsätter vi ha kontroll, det är inget skönspel direkt utan väldigt mycket kamp. Strax efter 30:e minuten så tar sig Rose in i Huddersfields straffområde och en försvarare fäller honom. Domaren blåser straff, Kane stiger fram och gör inget misstag. 2-0 till Tottenham och det känns väl ganska bra. Det fortsätts att kriga på planen utan att något lag får ut speciellt mycket av det. Pga en del skadeavbrott så lägger domaren till hela 5 minuter i den första halvleken. När halva tiden gått får Huddersfield en riktigt bra chans. Deproite får till en riktig pärla från mitten av straffområdet, Gazzaniga har inte en chans men vi räddas av ribban den här gången. Sen händer inte mycket mer innan domaren blåser av.

En enligt mig ok första halvlek mot ett vilt krigande Huddersfield. Men visst finns det utrymme för förbättringar inför andra.

När spelarna kommer ut för de sista 45 så har Vertonghen och Dembele ersatts av Winks och Wanyama. Poch är inte känd för att göra tidiga byten så tyvärr ligger det nog skador bakom bytena. Dier kliver ner i backlinjen, Winks och Wanyama tar hand om det centrala mittfältet.

Halvleken tar vid där den förra slutade. Det är trångt, hårt och ganska slarvigt spel. Men den lilla finess som erbjuds står Tottenham för. Son och Lucas fortsätter oroa och kommer till en del farliga lägen. Men avsluten är sisådär, ibland borde framför allt Son kanske passat istället för att ta svåra avslut. Huddersfield känns ganska ofarliga och det känns som att vi har full kontroll. Men som i så många matcher innan så börjar vi dra oss tillbaka allt mer ju längre matchen går. Huddersfield kommer högre upp och får börja slå in bollar i straffområdet som vi verkligen får kämpa för att få bort. Men vi får bort de flesta, de få avslut som kommer tar Gazzaniga hand om. Han gör flera fina ingripanden och det känns som att han verkligen tagit sin chans. Han känns väldigt lugn och trygg och Lloris kommer få kämpa för att ta tillbaka sin plats.
Trots att Huddersield försöker med allt dom har så slutar matchen med en härlig 2-0 vinst. Vi släpper inte in mål i slutet och slipper ha hjärtat i halsgropen under matchens slutskede.

En jämn match där vi tar en väldigt viktig seger och som tar oss in bland topp-4 igen.