Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Leksands IF

Mardrömsstarten sänkte Leksand

En mardrömsstart och timeout efter två minuter.

Leksand reste sig aldrig mot Karlskoga – och föll till slut med 4-3 efter förlängning.

– Det är absolut inte acceptabelt så som vi agerar, säger backen Daniel Gunnarsson till Dalarnas Tidning.

Foto: C More
Foto: C More
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Leksand vann hemmapremiären mot Tingsryd med 2–1 och fick den start på hockeyallsvenskan som supportrarna förväntat sig.

Men borta mot Karlskoga råkade Leksand ut för en riktigt dråplig start.

Redan efter 50 sekunder smällde Victor Berglind in ledningspucken för hemmalaget.

Och bara ett par minuter senare var det dags igen. Oliver Eklind satte tvåan efter 2.09. Det var tillräckligt för Leksands tränare Leif Carlsson som tog timeout.

– Jag var tvingad att göra någonting för att väcka laget. För det första för att lugna ner killarna och börja om eftersom det var mycket tid kvar till att göra två mål. Det här är någonting vi måste arbeta bort. Så här får det inte se ut i början. Då blir det många jobbiga matcher där vi kanske inte ens tar poäng, förklarar Leif Carlsson för Dalarnas Tidningar.


LÄS MER: Betyg på alla spelare i hockeyallsvenskan – hockeymagasinet finns ute i butik 


Föll trots uppryckning

Och Leksand tog sig tillbaka ordentligt.

Daniel Gunnarsson reducerade, Thomas Valkvae-Olsen kvitterade innan Daniel Gunnarsson kunde fullborda vändningen i upptakten av den tredje perioden.

Men det var förgäves. Fredrik Höggren kvitterade och tog matchen till förlängning.

Där kunde Karlskogas Gustaf Thorell avgöra med bara 44 sekunder kvar sedan hemmalaget fått spela med en man mer. Vinsten var Karlskogas första för säsongen.

– Jag tycker att vi var redo innan matchen började. Sedan är det något som händer. Jag har inget bra svar på varför men det är absolut inte acceptabelt så som vi agerar, säger Daniel Gunnarsson efter matchen.

https://twitter.com/cmoresport/status/1043852286672424960

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.