HockeyNews
PLUS

Malmö behöver den här drömstarten i SHL

(4056) Malmö
Bildbyrån

Publicerad: 22 september 2018

FacebookXWhatsApp

Det här var en välförtjänt seger i hemmapremiären mot Färjestad – som fått en jobbig start och två raka förluster.

Malmö behöver den här starten på säsongen och att powerplay-spelet varit avgörande är ytterligare ett gott besked.

Men i slutändan kommer Oscar Alsenfelt och Cristopher Nihlstorp att vara den avgörande duon för vart den här säsongen kommer att ta vägen.

SHL i samarbete med Nordic Bet 

Hemmalaget tog definitivt vara på energin som finns att hämta i arenan när man spelar inför hemmapubliken för första gången den här säsongen i SHL.

Det är inte helt lätt att dyka upp som bortalag i en hemmapremiär och det var Färjestad ett bra bevis på.

Malmö var hetare och vann fler närkamper. Max Görz ledningsmål efter 12.44 kom inte helt ologiskt och det var utan tvekan rätt spelare som hittade rätt direkt.

Max Görtz behöver gör mål för Malmö i vinter – Fredrik Händemark släppte perfekt till honom i powerplay efter Konstantin Komareks uppåkning när han tar in pucken i offensiv zon på ett utmärkt sätt.

Emil Sylvegård stod precis där han ska, mitt i ansiktet på Markus Svenssons i motståndarkassen.

Händemark är en annan som behöver steppa upp och helst utöka sin poängskörd efter att killar som Rhett Rakhshani, Nils Andersson och Daniel Zaar lämnat laget.

Det handlar om en del hel del poäng att ersätta.

Malmö fick dessutom ett gott besked i första perioden från Oscar Alsenfelt. De har ett ruskigt bra målvaktspar i honom och Cristopher Nihlstorp och det här var Alsenfelts första match efter att Nihlstorp fått förtroendet i premiären.

Alsenfelt stod för en viktig trippelräddning när Emil Sylvegård satt utvisad och målvaktsspelet i Malmö kommer att spela en stor roll.

Det här var hemmapremiären och Malmö såg både heta och förberedda ut. Taktiskt redo och med mycket disciplin i sitt spel.

Men det kommer matcher i omgång 32 när spelarna inte har gått runt i en vecka och väntat på hemmapremiären.

När motståndet väljer att dyka upp på jobbet lite mer än vad Färjestad lyckades med denna afton.

Då kan Alsenfelt och Nihlstorp vara en där skillnaden längst bak som innebär att man undviker ett negativt kval och kanske även kan göra ett gott försök att nå en av platserna till åttondelsfinalerna.

Då kommer en start som den här vara mycket viktig för hålla lag som Mora och Timrå bakom sig i tabellen. Jag tror inte att det blir en enkel uppgift för Malmö.

•••

Ett annat väldigt gott besked för Malmö efter två spelade matcher är deras powerplay. Tre mål på sju försök i numerärt överläge och fina 42, 86 procent.

Nyförvärvet Anton Öhmans avslut och agerande vid 2–0-målet var både kallt och vackert.

Marcus Sylvegård satte 3–1 i inledningen av tredje perioden och återigen var det ett bra agerande av ett par stycken i hemmalaget.

Henrik Hetta tog skymningen framför Markus Svensson och Sylvegård höll i och släppte i väg sitt välriktade skott i precis rätt läge.

Jag tror att han kommer göra ett väldigt bra jobb i höst när det gäller att försöka nypa en av Tomas Monténs platser till JVM-truppen.

Sylvegård har både storleken, elakheten och han kan bidra med den här typen av aktioner.

•••

Jag gillar Malmös ledartrojka. Jag tror det är helt rätt personer att försöka ta det här laget i rätt riktning. Det kommer antagligen att blåsa lite och då behövs det trygga personer i staben och det är den känslan jag får av Andersson, Filander och Mattsson. 

•••

Färjestad förlorade mot Skellefteå efter avgörande på övertid i torsdags och det var ett steg tillbaka spelmässigt efter premiärsegern mot HV71.

Nu lämnade laget Malmö arena utan några poäng och en ny förlust. Färjestad har allt som krävs för att vinna ligan och ta SM-guld och det finns ingen anledning att oroa sig särskilt mycket än så länge.

Men Färjestad har ändå satt sig en situation att man kan hamna illa till och att reparera en dålig säsongsstart är svårt.

Nästa uppgift för värmlänningarna: Timrå borta i NHK arena på lördag.

SHL i samarbete med Nordic Bet 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)