Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SHL

”Ärligt talat, jag skiter i hur det går för Rögle”

För första gången på flera år förväntas Rögle placera sig ovanför Malmö Redhawks i tabellen.

Är ett maktskifte inom skånsk hockey på gång?

Inte om man ska tro Malmö.

– Vi har ett minst lika bra lag, om inte bättre, säger Emil Sylvegård.

Emil Sylvegård har ett stort Malmöhjärta – men gör i år sin första säsong för klubben i SHL.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Malmö Redhawks har vant sig vid favoritskapet i Skåne – och vill inte bli av med det.

Inför årets säsong har man dock fått tuffare motstånd av Rögle, som satsar stort rent sportsligt. Men i Malmö stressar man inte upp sig för det.

I SHL-premiären blev det en poäng i 1–2-förlusten borta mot Mora, efter att hemvändaren Emil Sylvegård gjorde Malmös enda mål.

På lördagen har laget stora förväntningar på sig att göra en bättre insats i hemmapremiären mot Färjestad.

– Det var lite nervöst och ringrostigt i premiären, men vi ser fram emot hemmamatchen. Vi hoppas bjuda på riktigt bra hockey som vi vet att vi kan spela, och det är jag hundra på att vi kommer göra, säger Emil Sylvegård.

Experterna väljer Rögle

Senaste säsongen som Rögle gjorde bättre ifrån sig än Malmö var 2015/16. Men inför årets säsong förväntas det sluta annorlunda. Sex av åtta hockeyexperter tippade Rögle ovanför Malmö i Sport-Expressens hockeymagasin.

Sylvegård skrattar till när han får höra experternas dom.

– Rögle har byggt och har ett bra lag på papperet. Men jag vet också att vi kommer att köra vårt race i år. Jag tror stenhårt på vårt lag. Tar vi oss till slutspel kommer ingen vilja möta oss. Gör vi bara vårt så ska vi lyckas, och ärligt talat, jag skiter i hur det går för Rögle.

Sylvegård är dock inne på att Rögles satsning kan vara bra för skånsk hockey – och att det leder till en hetare rivalitet mellan lagen.

– De har satt större press på sig själva nu, och det ska de ha också. De har värvat in ganska bra spelare. Men vi har ett minst lika bra lag, om inte bättre.

”Vi som är storebror”

Det är visserligen Sylvegårds första säsong någonsin med Malmö i SHL, men efter att ha vuxit upp med Redhawks som moderklubb är han infödd i viljan att vara bäst i Skåne.

Men den viljan går till en viss gräns, och Sylvegård vill inte låta den ta över allt fokus.

– Om vi förlorar fyra matcher mot Rögle och ändå vinner SM-guld så får det vara så.

Vilket är ditt ”hatlag” i SHL?

– Det skulle vara Rögle i så fall. Men det är inte så att jag hatar dem, det är snarare så att jag älsklar att möta dem. Vi vill knäppa dem på näsan i år och visa att det är vi som är storebror. Rögle kommer att bli ett svårslaget lag i år, men jag hoppas att vi kan bli ännu mer svårslagna.