Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Wiland: "Derbyt blir ett mentalt spel - vi ska gå ut och ha kul"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Hammarbys målvakt Johan Wiland ser fram emot seriefinalen mot AIK.
Och han tror sig veta vad som väntar.
- Det kommer bli ett mentalt spel. Vi måste vara väldigt koncentrerade, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Hammarbys möte med Sirius i spelaren ovan.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA IMORGON
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG
AIK - Västerås SK
AIK
Västerås SK
STREAMA PÅ MÅNDAG

Mer än 49 000 biljetter är sålda till seriefinalen på Friends Arena på söndag. Ettan AIK tar emot tvåan Hammarby, som har fyra poäng upp till konkurrenten.

- Helt fantastiskt. Jag vet inte när svensk fotboll hade en sådan här allsvensk match senast. Förhoppningsvis blir det en jävla bra stämning och att vi får bort den skiten som vi hade i sista derbyt. Det vore skönt att kunna bevisa att det kan vara mycket folk på matcherna men ändå en fest, säger Bajens keeper Johan Wiland.

- Jag tror att det kommer vara ett mentalt spel i den här matchen. Den är så betydelsefull för båda lagen och det handlar lite om vilket lag som gör det första misstaget som man straffas för. Jag tror att vi måste vara väldigt koncentrerade och göra en riktigt solid match för att vinna.

Annons

Finns det risk att rädsla blir inblandat då också, att man inte vågar spela ut?
- Det finns säkert sådana grejer som kan spela in, men jag hoppas inte det. Jag hoppas att vi kan gå ut och njuta och göra det vi snackat om innan istället för att tänka på att det är mycket folk eller att det är en så viktig match. Vi ska gå ut och ha kul, det är trots allt "bara fotboll". Det är tack vare glädjen så många går för att kolla på fotboll. Jag hoppas vi kan hitta den glädjen och göra en bra match.

- Vi måste vara modiga, på ett balanserat sätt. Vi ska inte spela bort några bollar för att vi jämt vill hitta en passning som öppnar upp. Vi ska försöka spela och hitta lägen tack vare att vi gör det bra, vi behöver inte stressa fram något. Vi ska ha tålamod och förlita oss på det vi kommit överens om när det gäller matchplanen.

Annons

Du har varit med om liknande höstar förut (SM-guld med Elfsborg 2006 och med Malmö 2016). Vad blir viktigt i ett slutskede av en säsong, vad karaktäriserar ett lag som lyckas då?
- De som gör minst antal misstag och de som är mest konsekventa i det de själva vill göra, de som tror på sin egna idé. Man ska inte falla in i något annat lags tempo eller börja spela någon annan typ av fotboll, säger Wiland.

Publicerad 2018-09-22 kl 07:30

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto