Senaste nytt inför Saints

Bild till nyheten Senaste nytt inför Saints
Klopp om Salahs form, skadeläget och sin sexhundrade match som boss.

Om Roberto Firmino

– Ja, han är klar för spel. Om Bobby och Daniel kan spela ihop? Ja, självklart.

Om Daniel Sturridge

– Det inflytande Daniel hade mot PSG var bara positivt. Det var den bästa nyheten jag kunde få. Det kommer många matcher framöver, så det är gott att veta detta. 

– Det var intensivt, men allt var bra. Det var en fantastisk match. Självklart kan han och Firmino spela tillsammans, det har de gjort tidigare också.  

Om Mohamed Salahs form

– Defensivt har han varit enastående de två senaste matcherna. Det säger allt om honom. Det är helt normalt för en offensiv spelare att det kommer tider då man inte gör mål, men han är fortfarande ett hot. Avslutningar är inget något som du kan ta för givet. 

– Alla förväntar sig att han ska kopiera fjolårssäsongen, men vi förväntar oss inte det. Fysiskt är han i bra form. Han behövde tid förra säsongen och det kommer att vara likadant den här.

Om sin 600:e match som manager

– 600. Det är många. Det är ett fint tal. Jag minns inte ens vilka vi mötte i den 500:e. Jag är inget bra på siffror och har inte ens tänkt på detta, om jag ska vara ärlig. Jag ser bara skillnaden när jag kollar mig i spegeln och det gör jag inte särskilt ofta. 

– På insidan av huvudet är ingenting förändrat. Min syn på fotboll kommer aldrig att ändras. Jag älskar spelet. Det finns många bättre managers än mig där ute, men det har aldrig hindrat mig från att göra mitt bästa.

Om Van Dijks uttalande att "Liverpool kan vinna allt"
– Varför kan du inte önska dig att göra det? Jag har önskat det i hela mitt liv, men det har inte hänt så ofta. Vi har fått en bra start. Det är allt. 

Om James Milners toppform

– Det är inte bara den här säsongen som han har spelat på den här nivån. Förra säsongen hade han flest målgivande passningar i Champions League. 

– Det är bara inom fotboll som 32 år låter gammalt. I alla andra sammanhang av livet är du fortfarande ung och han är fortfarande ung. Han är a top professional och hans kropp ger honom chansen att spela. 

– James är det bästa exemplet för de andra (i truppen). Han är en väldigt energisk grabb och som gillar att löpa över stora ytor. Han kan spela fotboll och det gör honom till en väldigt värdefull spelare.

Om Southampton

– Southampton kommer hit med en "game plan" och vi måste hitta lösningen på den. Är vi redo att skapa den bästa atmosfären någonsin? Det hade varit cool. Vi måste visa Southampton hur svårt det är att komma till Anfield. 

– Vi spelar på eftermiddagen och i andra halvlek kommer det att vara mörkt. Kan det bli en Europacupkväll!? Då folk snackar om det täta matchprogrammet är det ingen som nämner Southampton. Vi måste vara på tå.

Om att LFC kryssade i sex av 12 matcher efter CL-spel ifjol

– Äntligen tar någon upp något negativt! Tisdag-lördag borde inte vara några problem och det borde inte heller vara något problem att behålla fokus.

– Men vi måste bevisa att vi kan ställa om från turnering till turnering. Grabbarna förtjänar en strålande stämning på stadion. Southampton har spelat en match mindre än oss, men spelade i måndags, så det var bara en dag före oss. 

– Ligan väntar inte på dig. Om du vill vara nära toppen så måste du vinna redan från början och hålla dig kvar där.

Om Danny Ings
– Alla här på Melwood älskar Danny Ings. Det är bra att han inte kan spela mot oss, för han är alltid farlig. Vi följer hans insatser noggrant. Han är fortfarande en vår spelare.

Om Dejan Lovren

– Dejan närmar sig. Han ser riktigt fit ut. Formmässigt är han på okej nivå. Han kommer inte att vara med i truppen i helgen. Vi får se när han kan vara tillbaka på planen. 

Om Solanke, Origi och Lallana

– Dominic Solanke tränar idag, för första gången efter hjärnskakningen. Divock Origi tränade igår, men känner något när han ändrar riktning, så skadan plågar honom fortfarande. Men han kanske kan träna på söndag.

– Adam Lallana närmar sig stadigt en comeback. Han kör rehabilitering, men ute på planen. Han är inte långt borta.


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer