HockeyNews
PLUS

Svedberg: "Hade backning av fansen"

(4039) Svedberg
Bildbyrån

Publicerad: 20 september 2018

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Niklas Svedberg storspelade i hemmapremiären – höll nollan och gav hemmafansen hopp om att han kan bli den där målvaktsjätten i nykomlingarna i vinter.

29-åringen retade dessutom upp Växjös energiske forward Brendan Shinnimin.

– Jag hörde inte vad kan kom och skrek riktigt men jag hade bra uppbackning av fansen bakom mig, säger Svedberg till HockeyNews.se.

SHL i samarbete med Nordic Bet 

Niklas Svedberg räddade 42 skott i hemmapremiären mot regerande mästarna. Han var bara elva sekunder från att få hålla nollan men Roman Horak hittade rätt i Växjös slutforcering.

Inget som spelade någon roll överhuvudtaget för Svedberg den här kvällen.

– Ja, det skiter jag fullständigt i. Eller det är klart att det är kul att hålla nollan men vi vann med 2–1 och det tar vi alla gånger i veckan, säger Svedberg samtidigt som han pustar ut efter en gastkramande kväll.

Timrå lyckades många gånger hålla Växjö på utsidan i anfallszonen och när de riktigt heta chanserna dök upp för gästerna så var Svedberg där.

Han fick det svettigt i andra perioden och inte minst när han tappade ett skott utifrån som höll på glida in i kassen men Svedberg lyckades i sista stund slänga sig och vispa undan pucken med målvaktsspaden.

– Det var slarvigt av mig från början. Men jag reder väl upp mitt eget misstag där med hjälp av backarna. Vi gör en bra match och om det är något slarv här och där skiter man i det efter en 2–1-seger, säger Timråmålvakten.

• Du retade upp Brendan Shinnimin också som var nere och skrev åt dig långt efter en avblåsning.

– Jag knuffade till honom men det var en helt vanlig knuff som händer hela tiden i matcherna. Jag hörde inte vad han skrek riktigt men jag hade bra uppbackning av fansen bakom mig så det var lugnt. Det var riktigt kul att se publiken den här kvällen och mycket folk i klacken också. Arenan är bra byggd för hockey och det skapar bra stämning, säger Svedberg.

Nu har Timrå en träningsdag innan nästa uppgift väntar – Skellefteå på bortaplan och sedan ställs nykomlingarna mot Färjestad hemma.

– Skellefteå först och främst och det är bara att njuta av det här i kväll nu och ta tag i den matchen sedan. Men vi gjorde definitivt bra saker i den här matchen som vi kan ta med oss till nästa, säger Svedberg.

SHL i samarbete med Nordic Bet 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)