SKILDA VÄRLDAR Timrå vann hemmapremiären mot regerande mästarna Växjö. För HV71:s tränare Johan Lindbom hade det kunnat vara roligare – hans lag förlorade nämligen stort ikväll.
Växjö Lakers HC

SHL-SVEPET: Nykomlingens dunderknall – hur är det egentligen med HV71?

Det spelades full omgång i SHL idag och nedan har vi sammanställt samtliga resultat och målskyttar.

Färjestad – Skellefteå 1-2 (1-0,0-1,0-0,0-1)

Färjestad: Daniel Viksten
Skellefteå: Joakim Lindström, Emil Djuse

Båda lagen kom till tungviktsmötet med segrar från lördagens premiär i ryggen och det skulle bara dröja dryga fem minuter innan Daniel Viksten hade gett hemmalaget ledningen. En ledning som stod sig hela vägen fram till mitten av matchen då Joakim Lindström gjorde sitt tredje mål för säsongen.

Matchen fick avgöras i förlängningsspel där Emil Djuse frälste sitt Skellefteå efter 29 sekunder.

Luleå – Örebro 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1)

Luleå: Emil Larsson, Jack Connolly
Örebro: Aaron Palushaj, Kristian Näkyvä, Marcus Björk

Matchen stora rubrik efter var såklart att stjärnvärvningen Aaron Palushaj gjorde sitt första mål för Örebro. Målet, som kom i powerplay, innebar kvittering i matchen och kom efter drygt 14 minuter spelade av den andra perioden. Dessförinnan hade Emil Larsson givit Luleå ledningen.

Luleå tog ånyo ledningen i den tredje perioden men Örebro kvitterade och på straffar kunde Marcus Björk avgöra till bortalagets favör.

Mora – Malmö 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

Mora: Andrew Rowe, Matt Bailey
Malmö: Emil Sylvegård

Den första perioden blev mållös men i den andra tog bortalaget ledningen i powerplay efter bara 27 sekunder. Sen dröjde det hela vägen till slutsekunderna av perioden innan Mora kunde kvittera.

Matchen gick till förlängning där hemmalagets Matt Bailey kunde avgöra med en dryg minut kvar.

Brynäs – Frölunda  3-4 (2-2, 0-0, 1-1, 0-1)

Brynäs: Joel Kellman (2), Robert Kousal
Frölunda: Patrik Carlsson (2), Joel Lundqvist, Ryan Lasch

Brynäs förlorade mot Luleå i SHL-premiären. Frölunda å sin sida vann mot Djurgården hemma. I dagens möte mellan lagen verkade till en början vara ombytta roller. Med 6:55 spelade hade Brynäs 10-0 i skott och 2-0 i mål. Den inledningen tvingade Frölunda till timeout. Ett Frölunda som var darriga under matchinledningen.

Göteborgarna kom dock tillbaka och timeouten verkar ha hjälpt. Innan första pausvilan var ett faktum var det kvitterat.

Båda lagen gjorde sedan varsitt mål och på övertid kunde Ryan Lasch avgöra.

Djurgården – Rögle 5-2 (2-1, 1-0, 2-1)

Djurgården: Emil Bemström (2), Jacob Josefson (2), Jakob Lilja
Rögle: Christopher Bengtsson, Craig Schira

Djurgården fick en drömöppning när man hade 2-0 på Hovet efter drygt fem minuter spelade. Rögle kröp lite närmare genom en reducering, men NHL-återvändaren Jacob Josefson drygade ut avståndet i den andra perioden.

Rögle kom tillbaka ånyo, men det här var Djurgårdens match från start till mål och de kunde avgöra definitivt i slutet.

Linköping – HV71 5-1 (2-0,1-1,2-0)

Linköping: Joe Whitney (2), Johan Södergran (2), Dan Pettersson
HV71: Andreas Thuresson

Vad händer med Linköping? Vad händer med HV71? Ja, den frågan ställer sig nog många när  nedre mitten-tippade LHC är gänget som inlett med två raka segrar, medan topptippade HV71 inlett med två raka förluster.

Hemmalaget hade 2-0 efter den första perioden. HV71 reducerade, men Linköping återtog greppet och ökade dessutom ut i inledningen av den tredje perioden. Tillslut blev det 5-1 till östgötarna och smålänningarna får funder på bussen hem över de två raka förlusterna under SHL-inledningen

Timrå – Växjö 2-1 (1-0,0-0,1-1)

Timrå: Emil Berglund, Filip Hållander
Växjö: Roman Horak

Det hade bara gått drygt tio minuter av Timrås hemmapremiär innan Emil Berglund gjorde det första SHL-målet i arenan för Timrå på fem år. Växjö gjorde sitt bästa för att komma ikapp, men i vägen stod Niklas Svedberg som räddade precis allt han ställdes inför. Ibland ställde han även till det för sig själv, men redde ut det. Tre puckar vispades undan från mållinjen bland annat.

I den tredje perioden kunde Filip Hållander göra 2-0 efter ett magnifikt förarbete av Johannes Kinvall som gav Hållande öppet mål.

Växjö plockade ut Viktor Fasth i slutet i en jakt på att komma ikapp. Roman Horak reducerade med tio sekunder kvar. Men närmare än så kom inte Växjö. De regerande svenska mästarna fick alltså inleda med förlust.