Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Luleå Hockey

”Alla såg väl att jag inte kunde fortsätta i Luleå”

Efter fem säsonger i Luleå kom Anton Hedman att förra året inte längre vara önskad där. En petning som också blev vändpunkten för honom.

I kväll återvänder Hedman till Luleå - som nyckelspelare i Örebro.

– Alla såg väl att jag inte kunde fortsätta i Luleå, men det är inga hard feelings.

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Säsongen 17/18.

På 36 matcher i Luleå Hockeys tröja gjorde Anton Hedman sju poäng.

Sen, mitt i säsongen en flytt. Från Luleå till Örebro. Succé.

På tio matcher i sin nya tröja och i sitt nya lag noterades Hedman för åtta poäng - och hade säsongen varit längre än de tio matcher han hann spela så hade nog det personliga poängrekordet i SHL flugit all världens väg. 

Tre poäng i premiären mot Mora

Något Hedman ser ut att sikta på i år. I premiären borta mot Mora blev det nämligen tre poäng fördelat på ett mål och två assist. Nu vill han förlänga den sviten i kväll, när det är just Luleå Hockey som han åker till för att spela säsongens andra match.


FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Örebro Hockey – direkt i Messenger 


– Det ska bli kul. Jag ser framemot en bra match men just nu känns det inte så jätte speciellt faktiskt, även om det ska bli kul att möta gamla laget. Men att vinna matchen är det viktigaste och det ska jag göra allt för att vi ska göra, säger Hedman.

Du har verkligen fått det att lossna sen du stack från Luleå. Varför?

– Det har gått bra, absolut. Spelsystemet vi har här passar mig bra. Senast jag var i Luleå så var jag i en dålig situation, men när jag kom till Örebro så fick jag en helt annan roll så då blir det annorlunda och lättare för mig att spela bra. Sen har jag jobbat hårt på träning och så. 

Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN

HÄNG MED: Följ alla SHL-matcher i vår liverapportering här


"Kunde inte fortsätta i Luleå"

Efter att ha hamnat i Luleås frysfack och fått minimalt med istid så valde båda parter att bryta kontraktet mitt under förra säsongen. Ett uppbrott som Hedman menar gav en nystart i karriären.

– Absolut. Alla såg väl att jag inte kunde fortsätta i Luleå,, men det är inga hard feelings. Jag var där i fem säsonger och har ändå fler bra än dåliga minnen, så det är ändå med glädje jag ser tillbaka. Sen att det sket sig i slutet. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.