HockeyNews
PLUS

”Förväntningar har jag inga problem med”

(4028) Niklas Svedberg, Timrå
Bildbyrån

Publicerad: 20 september 2018

FacebookXWhatsApp
Comebacken är avklarad. Nu väntar regerande mästarna för Niklas Svedberg och hans Timrå.
– Det blir en utmaning i sig, men vi siktar på seger såklart, säger stjärnmålvakten, i en intervju om sin roll i laget och den första tiden i Timrå.
Timrå är tillbaka i SHL efter fem år i Hockeyallsvenskan, men laget fick inte någon drömstart på återkomsten i högstaligan. Nykomlingen förlorade med 1-4 mot Linköping, men lagets målvakt Niklas Svedberg, 29, tycker att laget gjorde en bra match.
– Vi hade lika gärna kunnat vinna. Vi gjorde ett par misstag som straffade sig, men vi hade en del chanser, som vi lika gärna hade kunnat göra mål på. Med lite flyt hade vi kunnat vinna, men jag tycker ändå vi hanterade första matchen bra, säger Svedberg till HockeyNews.se.

I kväll är det dags för hemmapremiär och då ställs nykomlingen mot Växjö.
– Regerande mästarna. Det blir en utmaning i sig. Det ska bli kul att spela första hemmamatchen, inför hemmapubliken. Vi är taggade och siktar på seger såklart, säger Svedberg, som är tillbaka i Sverige efter sex år utomlands.

Med tanke på 28-åringens meritlista och att Timrå inte har SHL:s starkaste lag på papperet är det ingen hemlighet att Svedberg är lagets viktigaste spelare.
– Jag tycker det är kul att ha en stor roll. Det är en av anledningarna till att jag signade här. Sedan kommer press med det, men det är något jag måste hantera. Det enda jag kan göra är att fokusera på mitt spel. Sedan om det studsar emot någon gång eller om man kommer in i ett stim gäller det att fortsätta hela tiden. Att det är förväntningar har jag inga problem med, det är en del av mitt jobb, säger Svedberg.

Hanterar du pressen annorlunda nu jämfört med när du var yngre?
– Med erfarenhet blir det väl så. Man har varit med om att vara hårt pressad, sågad, hyllad, och allt möjligt. Klart man har med sig det. Man lär sig och tar det på ett lugnare sätt. Jag hanterar det bättre helt enkelt, säger Svedberg.

Hur har första tiden i Timrå varit?
– Jag har kommit in i det bra och vi har en bra målvaktstränare, Peter Hirsch. Jag har kommit bra in i gänget, vi har bra sammanhållning. Kul att vara hemma i Sverige igen, säger han.


Johannes Hägglund


Här hittar du de senaste SHL-nyheterna 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)