HockeyNews
PLUS

Så resonerar HV71 inför LHC-mötet

(4032) Sebastian Wännström
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 20 september 2018

HV71 har analyserat premiärförlusten borta mot Färjestad.
Men det är inte troligt att det blir några förändringar i laget till det prestigeladdade mötet med LHC i Linköping.
– Det måste gå en tid innan vi ser lite tendenser, säger HV-tränaren Johan Lindbom till Hockeynews.se.

Det tog nästan 55 minuter för HV71 att spräcka nollan i SHL-premiären borta mot Färjestad. Och det var förstakedjans Mattias Tedenby som hittade rätt och satte reduceringen till 2-1. Men i slutet kunde FBK skicka in 3-1 i tom kasse och sätta punkt.

– Jag tycker vi gör en bra förstaperiod och det är klart, med utdelning där, både i powerplay och (Christoffer) Törngrens egentligen två frilägen så kan det bli en annan match av det hela. I andra perioden är de mycket bättre än oss, inget snack om saken. Vi tar för dåliga beslut och sprider puckar. Det är tufft mot ett bra lag som Färjestad och den spelidé de har med högt tryck. Det är att föda dem. Effektiviteten och andraperioden förlorar vi på, säger HV71-tränaren Johan Lindbom.

Nu ser han och HV fram emot torsdagskvällens heta duell mot Linköping i Saab arena.

"Måste vara smartare"

– Vi måste vara smartare och i lägen när vi blir pressade måste vi ta enklare beslut än vad man tvingas till. Det är jämnheten i spelet vi måste få upp. Det gäller att vi hanterar det på ett bättre sätt än vi gjorde i Karlstad.

Enligt Johan Lindbom är det inga förändringar i HV71:s kedjor på gång.

– Nej, inte som vi känner nu. Det har gått en match så det är för tidigt att dra några större växlar.

Wännström i defensiv kedja

Den målfarlige forwarden Sebastian Wännström, som har haft två skadefyllda säsonger i SHL, har placerats i den defensiva fjärdekedjan ihop med Andreas Falk och Oscar Sundh.

– Sebastian är ett offensivt vapen för oss. Vi vill få ner även den femman i anfallszonen. Vi har två grovjobbare tillsammans med ”Sebbe” och ska försöka få i gång honom och hans offensiva kreativitet. Det är det som är tanken, säger HV71:s assisterande tränare Nicklas Rahm.

Johan Lindbom fyller i:

– Vi håller det levande hela tiden. Vi funderar på Wännström likväl som vi funderar på andra. Vi har haft en klar förstalina med (Markus) Ljunghs kedja (med Tedenby och Simon Önerud) som inte gjorde någon av sina större matcher i Karlstad i offensiven. Vi får se lite. Det har gått en match som sagt så det är lite tidigt att dra några växlar.

Så vem i HV71 var bäst i premiären mot Färjestad?

– Jag tycker att Felix (Sandström) var vår klara etta. Han gjorde en fantastisk andraperiod och det var väl han som gjorde att vi fortfarande hade chansen i matchen i den tredje perioden. Jag tycker Felix sticker ut, sedan fanns det vissa som gjorde helt okej insatser, men som lag var vi för dåliga. Eller för dåliga ska jag inte säga, vi mötte ett jättebra motstånd. Men vi gjorde inte en tillräckligt bra prestation för att ta poäng, säger Johan Lindbom.

Felix Sandström räddade 32 av 34 skott och lär få fortsatt förtroende i HV-målet mot Linköping. Målvaktskollegan Jonas Gunnarsson saknas ett tag till på grund av problem med eksem.

– Förhoppningsvis lär man sig av det här. Tittar man framåt är det 51 matcher kvar så det är inget att fastna i utan ta lärdom och gå vidare.

Här kan du läsa fler nyheter om SHL

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS