Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hammarby IF

Djurdjic: ”Jag är säker – vi vinner”

Hammarby fick bara en poäng borta mot Sirius. 

Nu laddar laget om för derbyt och seriefinalen mot AIK.

– Jag är helt säker. Vi vinner, säger Nikola Djurdjic.

Nikola Djurdjic.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

På söndag väntar årets match för AIK och Hammarby. Ettan mot tvåan och en match som kan komma att avgöra slaget som SM-guldet inför drygt 50 000 åskådare.

Hammarby hade chansen att krympa avståndet upp till AIK men fick bara 1-1 borta mot Sirius trots mängder med målchanser.

Djurdjic säker på seger mot AIK

Nu blickar Nikola Djurdjic framåt.

– Vi går för tre poäng mot AIK, det kommer bli en fantastisk match och vi kommer att vinna den matchen, säger Nikola Djurdjic.

Är du säker?

– Ja, jag är helt säker. Vi vinner.

Hur blir det att spela inför 50 000?

– Det kommer bli helt fantastiskt. Det är en av de största matcherna inom svensk fotboll under de senaste åren, jag kan inte minnas sist ett Stockholmsderby kan avgöra en titelstrid. 


FÅ BÄST KOLL: Följ Hammarby – direkt i Messenger 


”Behövs inte mycket för att tagga till”

Muamer Tankovic manar till lugn och koncentration inför derbyt.

– Fokus, fokus och fokus. Det gäller att vi petar in bollarna i AIK:s straffområde och de kommer ligga lågt. Det gäller att hota bakom deras backlinje.

"Mujo" fortsätter:

– Det säger sig självt vilken typ av match det är när vi har 50 000 på plats. Jag kommer att vara skittaggad. Det behövs inte mycket för att tagga till.

Jiloan Hamad tror att resultatet mot Sirius inte kommer påverka uppladdningen inför derbyt mot AIK på söndag.

– Det är inga problem alls. Hade vi förlorat här hade det varit tufft. Men jag tycker att nu får vi ta med oss en poäng. Vi förtjänar mer tycker jag, vi skapar jättemycket chanser, det var ribba, det var frilägen och små marginaler. Men jag tror att det bara kommer att göra oss starkare. Vi avslutar med ett bra flow. Vi lämnar matchen med huvudet högt och bra självförtroende. Vi vet att vi kan, säger Hamad.


FÅ BÄST KOLL: Följ AIK Fotboll – direkt i Messenger 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.