HockeyNews
PLUS

Ortega: "Kunde inte tacka nej"

(4000) Ortega
Bildbyrån

Publicerad: 19 september 2018

FacebookXWhatsApp

24-årige Austin Ortega har imponerat på försäsongen.

Brynäs tränare Tommy Sjödin har pekat ut 24-åringen som potentiell poängkung i SHL och på torsdag debuterar amerikanen mot nykomlingarna Timrå på bortaplan.

– Jag hade inte tänkt åka till Europa men de hörde av sig i slutet av juni och när en klubb som Växjö kontaktade mig visste jag att jag var tvungen att lyssna och jag kunde inte tacka nej till en möjlighet att komma hit, säger Ortega till HockeyNews.se.

SHL i samarbete med Nordic Bet 

Efter lördagens SHL-premiärer runt om i landet väntar Växjö och Malmö på att få göra sina första framträdanden i ligan den här säsongen.

Ett av alla förväntansfulla nyförvärv: Växjös amerikan Austin Ortega, 24.

Han har producerat poäng på försäsongen och testats i flera olika konstellationer hos regerande mästarna som försöker hitta ett sätt att fylla luckan i poängskörden som Elias Pettersson lämnar efter sig.

Ortegas chans att vara en del av Växjö Lakers den här säsongen dök upp i slutet av juni när Växjö kontaktade honom.

– Jag hade inte tänkt åka till Europa men när ett lag som Växjö hör av sig sin historia senaste åren och med den organisationen så visste jag att jag var tvungen att lyssna och jag kunde inte tacka nej till en möjlighet att komma hit, säger Ortega.

Han har spelat fyra år i NCAA för University of Nebraska-Omaha och senaste två åren för San Diego Gulls. I fjol fick han också kliva ner och spela 29 matcher i ECHL för Utah Grizzlies.

– Jag är från San Diego så det var en häftig uppleva att få spela hemma. Det var en möjlighet som jag är glad över att ha fått. Mina fyra år på college var också en väldigt bra upplevelse, även bortsett från hockeyn. Det var en kul tid och det var speciellt att få spela med samma spelare i fyra år, det var en bra väg att förbereda sig för att spela proffshockey, säger Ortega.

Efter lördagens premiär när Växjö stod över är suget stort efter att få visa upp sig i SHL.

– Jag har fått spela med lite olika spelare på försäsongen och vi har ett bra lag och det ska bli riktigt kul att få åka upp och spela premiären mot ett lag som är nya i ligan. Det kommer förmodligen vara en väldigt bra atmosfär där uppe, säger Ortega.

• Hur mycket har du hunnit se av SHL tidigare?

– Det är mest highlights och snygga mål och sånt. Jag har aldrig sett en hel match tidigare så jag ser fram emot att få spela nu. Jag har blivit riktigt bra mottagen i klubben och av spelarna i laget här och det känns riktigt kul att få vara en del av det här nu. Jag är verkligen redo för att det ska dra igång för oss också.

SHL i samarbete med Nordic Bet 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)