Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djurgården Fotboll

Beskedet: Stängs av från fotboll – i två år

Skandalscener uppstod mellan Djurgården och Hammarby när en bengal kastades mot åskådare på sittplatsläktaren.

Nu stängs personen ute från att gå på fotboll i två år.

– Han är även belagd med två års tillträdesförbud, säger polisens presskontakt Lars Byström till Fotbollskanalen.

Foto: Stella Pictures /
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det var strax innan avspark i derbyt mellan Hammarby och Djurgården som en person kastade en brinnande bengal, från Djurgårdens sektion, mot en av sittplatsläktarna.

SportExpressen har tidigare rapporterat om att Djurgården har lyckats identifiera personen som kastade bengalen med avsikt att lagföra honom.

Misstänkt för grov misshandel

Fotbollskanalen rapporterar nu att personen är misstänkt för grov misshandel, och att åklagaren även har valt att belägga personen med tillträdesförbud.

– När det gäller bengalbrännaren så är han delgiven misstanke om två fall av grov misshandel och sex fall av försök till grov misshandel. Han är även belagd med två års tillträdesförbud, säger polisens presskontakt Lars Byström till Fotbollskanalen.

En fotograf träffades i huvudet av en inslängd stol under Stockholmsderbyt.
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Under derbyt träffades även en fotograf i huvudet av en inkastad stol. Byström berättar att polisen har goda förhoppningar om att knyta en person till brottet. 

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson har sedan tidigare betonat att klubben absolut inte vill förknippas med händelserna. 

– Ingen vill att någon kastar in en bengal i en folksamling eller mot en läktare. Djurgården som klubb står definitivt inte bakom såna saker utan vi tar fullt avstånd från det.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.