Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Ishizaki om Elfsborgs kris: ”Levt med det sedan första matcherna”

Allsvenskan

Elfsborg har åtta raka matcher utan seger i allsvenskan.
I dag är det två poäng ner till kvalplats - en seger behövs mot Blåvitt.
- Vi har levt med detta sedan de tre första matcherna, säger Elfsborg-veteranen Stefan Ishizaki till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA IMORGON
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG
IF Elfsborg - IFK Värnamo
IF Elfsborg
IFK Värnamo
STREAMA PÅ MÅNDAG

Stefan Ishizaki, 36, lämnade inför den här säsongen AIK för att flytta tillbaka till Borås och Elfsborg, en klubb och en stad som han bodde i och tillhörde mellan 2006 och 2013. Då var det idel topplaceringar och bäst två SM-guld, nu i stället bottenstrid och kamp för nytt kontrakt.

Ishizaki och Elfsborg hamnade tidigt i en prekär sits med tre raka förluster på de första tre matcherna, samtidigt som laget nu åter är inne i en negativ trend med åtta raka matcher utan seger.  Det innebär att laget numera endast har två poäng ner till Brommapojkarna på kvalplats i botten.

- Det är ingen rolig tabelläsning, men samtidigt kan vi bara göra det bästa av det. Vi kan inte blicka tillbaka och eller för långt fram. Det är klyschigt, men man måste se till att göra så bra vi kan av det vi har här och nu. Först måste vi göra det bra på träning och sedan på match. Det är där fokus måste ligga nu och det vi måste göra. V måste även fortsätta tro på oss själva och kriga, säger Stefan Ishizaki till Fotbollskanalen.

Annons

Senast kryssade Elfsborg till 1-1 mot Kalmar och dessförinnan ledde laget med 2-0 mot Djurgården, men tappade sent till 2-2. Det var ett fall framåt för klubben.

- Vi ville ha ut mer av de sista matcherna. Vi ledde med 2-0 mot Djurgården och fick två tuffa domslut emot oss, som gjorde att vi tappade två poäng. Det var otroligt tufft, men vi reste oss samtidigt mot Kalmar. De hade inte många avslut, men är farliga på fasta (situationer) och lyckades få in en hörna, vilket räckte till kryss. Vi har tagit ett stort steg framåt både spelmässiga och med känslan i laget. Vi kommer ändå från två matcher med en positiv riktning. Nu är det ett derby och det kommer att bli tufft och kommer att smälla. Blåvitt vill ju minst lika mycket ta poäng, säger han.

Påverkas ni något av den här prekära situationen med åtta raka matcher utan seger och endast två poäng ner till Brommapojkarna på kvalplats till superettan?

Annons
- Nej, vi har ändå levt med detta sedan de tre första matcherna av säsongen, då vi blev stämplade som ett krislag. Vi kommer bara att fortsätta träna dag in och dag ut på vårt spelsystem och på att våga mer. Vi ska tro på oss själva, klyschigt, men det är nyckeln framåt.

Vad gör du som erfaren spelare för ett lag i den här situationen?
- Jag försöker att vara med och ställa krav för att se till att laget går åt rätt riktning. Det är samtidigt även en balansgång, då man även måste hålla alla glada. Du kan inte ha en trupp som är sur och där allt är negativt. Det måste vara en positiv inställning och krav, så att laget blir bättre varje dag. Det har jag försökt att bidra med. Det är heller inte min bästa säsong, men så är det. Det är bara att kämpa vidare för klubben och kamraterna.

Elfsborg hämtade även in ett par nya namn i sommar – backen Fredrik Holst, rutinerade anfallaren Chinedu Obasi och yttern David Boysen. Det var positivt för laget.

Annons

- Vi har två spelare som har gått rakt in i startelvan – Obasi (Chinedu) och Fredrik (Holst) – och gjort det väldigt bra. Det är två spelare som har lyft oss otroligt mycket. David (Boysen) kom lite otränad, men har också visat bra kvaliteter och vi kommer att ha nytta av honom senare. Det betyder otroligt mycket (att få in nya spelare), inte bara utåt som en signal att vi satsar, även för att det lyfter truppen. Det kommer in tre spelare som vill ha en plats i startelva, samtidigt som andra spelare också vill ha platsen. Det innebär att det blir bättre träningar och att man måste visa framfötterna för att få spela. Alla har lyft oss otroligt mycket. De lyfter dem som redan var på plats.

Efter en veckas landslagsuppehåll, så behöver Elfsborg i kväll bryta den åtta matcher långa trenden utan seger, men inte mot vilket motstånd som helst – rivalen IFK Göteborg på Gamla Ullevi.

Annons

- Det är en otroligt viktig match, även om varje match är extremt viktig i det läget vi är i nu med bara några poäng ner till kval. Alla poäng är livsviktiga för oss. Sedan är det även en match som betyder otroligt mycket för våra fans, att åka till Göteborg och slå Blåvitt hade gjort många fans nöjda.

Matchen börjar klockan 17.30 i kväll och sänds på C More Fotboll och streamat på C More. 

Publicerad 2018-09-16 kl 07:30

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto