Johan Ryno
Skellefteå AIK

SHL-SVEPET: Gjorde han säsongens snyggaste mål direkt?

Det blev feststämning för alla hemmafans, då hemmalagen vann samtliga kvällsmatcher. Kvällens stora snackis blev Färjestads 1-0-mål – signerat tre av lagets stjärnor.

Skellefteå – Rögle 5-1 (2-1, 1-0, 2-0)

Skellefteå: Filip Berglund, Joakim Lindström, Mathis Olimb, Oscar Möller, Robin Alvarez
Rögle: Christopher Bengtsson

Det tog nio minuter. Sen hade Skellefteå gått fram till en tvåmålsledning. Rögle slet sig till en reducering innan den första perioden var över, men sen var det Skellefteå hela vägen. De fick igång sina storstjärnor direkt och visade per omgående att de kommer ha en av SHL:s vassaste offensiver även den här säsongen. Bröderna Abbotts hajpade Rögle fick en tung start.

Färjestad – HV71 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)

Färjestad: Johan Ryno, Mikael Wikstrand, Jesper Olofsson
HV71: Mathias Tedenby

F
ärjestad gjorde ett mål som nog kan komma att ses som ett av SHL:s allra läckraste även när vi summerar säsongen. Det var Johan Ryno som gjorde målet, men det var förarbetet som var speciellt. Joakim Nygård trampade loss på ett sätt som nästan bara han kan, innan han fullständigt gjorde bort HV-backen och spelade till Alexander Johansson. Färjestads kapten höll sedan i pucken innan han serverade Johan Ryno som i ett öppet mål inte hade några problem att lägga in 1-0. Mikael Wikstrands 2-0-mål i powerplay i slutperioden kom sedan att bli det matchavgörande i det alltid prestigeladdade rivalmötet.

Luleå – Brynäs 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)

Luleå: Einar Emanuelsson, Johan Forsberg, Jack Connolly
Brynäs: Robert Kousal

Brynäs kopplade, något oväntat, ett klart grepp om matchen och körde över Luleå i den första perioden. De hade också ledningen med 1-0, helt rättvist. En för deras del olycklig utvisning gav dock Luleå ett powerplay i den andra perioden, och via Einar Emanuelssons prickskytte var det kvitterat. Sen var det Luleås match. Visserligen hade Brynäs ett stolpskott vid ställningen 1-1 i slutperioden, genom Nicklas Danielssons försök, men Luleå var det något hetare laget. Johan Forsberg blev matchvinnare när han mer eller mindre fick pucken på sig och styrde in 2-1 från nära håll. ”Bulan” Berglunds manskap fick alltså bästa möjliga start på säsongen.