Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skellefteå AIK

Avslöjar orden bakom stjärnans nya kontrakt

SKELLEFTEÅ/STOCKHOLM. Joakim Lindström skrev nytt kontrakt med Skellefteå.

Sen klev han fram som matchhjälte när Rögle BK utklassades i premiären.

Nu avslöjar sportchefen Mikael Lindgren orden bakom det nya kontraktet.

– Jocke kom till mig och sa, som att det var helt självklart, "Ska vi inte bara lösa det här nu?" och så gjorde vi det.

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Joakim Lindström har länge varit en dominant spelare i SHL Sedan återkomsten från SKA Sankt Petersburg inför säsongen 2016/2017, skrev han på ett treårskontrakt med Skellefteå, som nu löper ut till våren.

Skellefteå och Lindström fortsätter nu att gå hand i hand i minst ytterligare tre säsonger efter den nuvarande, och Lindströms kontrakt sträcker sig till 2022.

Nu berättar sportchefen Micke Lindgren om spelet bakom kontraktet:

– Jocke kom till mig och sa, som att det var helt självklart, "Ska vi inte bara lösa det här nu?", säger Lindgren och fortsätter:

– Skönt att ha det gjort. Jocke är en sådan enorm förebild i hela sitt sätt. Han kommer och tränar på dagar då vi är lediga. Vi måste nästan hålla tillbaka honom.

Hjälte i premiären

Som tack för det nyskrivna kontraktet klev också stjärnan fram som hjälte i kvällens premiärseger mot Rögle. Redan efter tio minuter hade Jocke levererat ett mål och en assist. 

Segersiffrorna skrevs till 5-1 efter att Robin Alvarez och Mathis Olimb, som båda är nya för säsongen, fick skriva in sig i målprotokollet för första gången i den svartgula tröjan. 

– Jag tycker inte vi spelade så bra som 5-1, men det är skönt att få vinst, säger Joakim Lindström utöver segern även var nöjd med nya kontraktet.

– Min målsättning har hela tiden varit att skriva nytt kontrakt. Jag gillar staden, jag gillar klubben och jag gillar sättet vi spelar på. Och jag gillar vart vi är på väg någonstans.

”Kan vara sista kontraktet”

När nya kontraktet går ut kommer Joakim Lindström att vara 38 år. Men han vill inte slå fast att det här är sista kontraktet.

– Det kan vara sista men det är svårt att svara på. Är jag hel och frisk och känner att jag tillföra på en nivå som jag tycker är bra och klubben känner att det har ett behov av mig så, men det är fyra år till dess så vi får se hur det går, säger han.

Blev det dyrt för Skellefteå?

– Haha. Det får du fråga dem om.

Är du nöjd?

– Jag är nöjd. Men pengarna är inte allt. Familjen trivs, vi har ett bra lag. Så det är mycket som spelar in.


Här sätter Lindström sin ”John Hancock” på kon
Foto: C More

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.