Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

NHL

Zetterberg tvingas sluta: ”De kan inte göra något”

Henrik Zetterbergs karriär är över.

Det säger Detroit Red Wings general manager Ken Holland.

– Jag tror att han vill spela, men han kan inte, säger han enligt NHL.com.

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: TOMMY PEDERSEN
Foto: FRANK GUNN / AP SCANPIX SWEDEN

Redan i slutet av augusti kom uttalanden från Red Wings som tydde på att NHL-svensken hade spelat sin sista professionella hockeymatch.

Zetterberg har länge dragits med svåra ryggproblem, och för drygt två veckor sedan kom Red Wings-tränaren Jeff Blashill med ett oroande besked om 37-åringens framtid.

– Henrik har sagt till mig att hans rygg inte har reagerat bra och att han inte riktigt haft någon möjlighet att träna. För mig innebär det en hel del tvivel, för jag vet inte hur någon som inte har tränat sedan ska kunna spela en säsong i NHL. Jag tror nästan att det är omöjligt, sa Blashill enligt MLive.

Henrik Zetterberg avslutar karriären

I samband med uttalandet kunde SportExpressens Gunnar Nordström berätta att Zetterberg skulle undersöka sin rygg i slutet av augusti – för att se om den höll för fortsatt spel.

– Om folk bara visste vad Henrik Zetterberg har gått igenom. Man skulle kunna tro att det är fysiskt omöjligt, sa lagkamraten Niklas Kronwall.

Nu har alltså Detroit Red Wings general manager kommit med beskedet att Henrik Zetterbergs hockeykarriär är över, på grund av ryggproblemen.

Enligt DetroitRedWings.com:s reporter Dana Wakiji har Zetterberg konsulterat läkare, men att det ”inte finns något de kan göra”.

Har vunnit OS och VM

Zetterberg har spelat för Detroit Red Wings sedan 2002, och har på 1082 matcher gjort 337 mål and 623 assist. 2008 var han med och ledde laget till Stanley Cup, och samma år togs han ut i NHL:s all star-lag.

I Tre Kronor-tröjan har ”Zäta” vunnit både OS- och VM-guld.

Zetterbergs kontrakt med Red Wings sträcker sig till 2021. Nu kommer han att placeras på en skadelista, och få hjälp av klubben med att behandla sin rygg.


FÅ BÄST KOLL! Missa inga nyheter om ditt favoritlag – få största nyheterna i Messenger 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Hockeysverige

Följ NHL på djupet
Läs mer hos Hockeysverige
Allt om världens bästa liga
Till Hockeysverige