Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spelarna om höga biljettpriser: ”Inte lätt för alla att komma då”

Sverige (herr)

Sverige gjorde succé i VM, men intresset för landslagets premiär i Nations League är klent.
Blott 15 000 sålda – och höga priser.
- Inte lätt för alla att komma när det är de priserna, säger Ludwig Augustinsson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Under VM i Ryssland försatte Janne Anderssons landslag Sverige i trans och på vägen dit var Friends Arena utsålt flera gånger. Annat när landslaget spelar första matchen i Sverige efter VM.

Under måndagen hade man blott sålt 15 000 biljetter till Nations League-premiären mot Turkiet.

- Det är klart att man hade hoppats på lite till. Man får väl hoppas att biljettförsäljningen rullar på de här dagarna som kommer. Vi får se till att göra bra resultat så att det blir fullsatt igen, säger Ludwig Augustinsson.

En familjebiljett kostar 600 per vuxen och 125 per barn vilket ger nästan 1500 för en familj med två vuxna och två barn. Hur rimligt är det för Nations League-premiär?

Annons
- Asså, det är klart att det kostar. Det är inte lätt för alla att komma när det är de priserna, men samtidigt tror jag att det är vad det kostar generellt i Europa. Men de på förbundet som sätter priserna får tänka på det, men det är klart att om man inte säljer ut, och inte ens är nära det, då kanske man får tänka över det.

Även Albin Ekdal är överraskad över det klena intresset:

- Jag hoppas att det kommer fler än 15 000. Det bör vi kunna få till en tävlingsmatch i huvudstaden. Men det hjälper inte till att locka barnfamiljer att det är en sen måndag kväll. Jag hoppas att vi når 30 000, där tycker jag gränsen går.

Publicerad 2018-09-04 kl 14:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto