Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Löw om Özil: "Han har inte svarat när jag har ringt"

Premier League

Mesut Özil valde att sluta i det tyska landslaget, och anklagade förbundet för rasism.
Förbundskapten Joachim Löw menar att stjärnan slutade utan att prata med honom, och inte har svarat på samtal eller sms.
- Jag har inte lyckats nå honom, säger Löw enligt Sky Sports.

Foto: Bildbyrån

Arsenal-stjärnan Mesut Özil meddelade i slutet på juli att han slutar i det tyska landslaget, efter fiaskot i VM i Ryssland. Samtidigt riktade mittfältaren kritik mot det tyska förbundet, då han berättade att han känner både rasism och respektlöshet från flera håll.

"Jag är tysk när vi vinner, men en invandrare när vi förlorar", skrev Özil bland annat.

När förbundskaptenen Joachim Löw under onsdagen presenterade sin första trupp efter VM-fiaskot, till premiären av Nations League, så pratade han bland annat om situationen med Özil. Löw menar att han inte kontaktades av stjärnan om beslutet att lämna landslaget.

Annons

- Hans agent ringde mig och sa att Mesut skulle annonsera sitt avslut. Spelaren själv ringde inte till mig. Özil har valt en annan väg och fram till det här ögonblicket har han inte ringt mig, säger Löw på presskonferensen enligt Sky Sports.

Löw menar att Özil heller inte har svarat när han har försökt nå honom.

- Jag har försökt ringa honom och messat men jag har inte kunnat nå honom. Jag har accepterat det, jag underskattade förmodligen hela situationen.

Förbundskaptenen slår dock tillbaka mot delar av Özils uttalande.

- Ämnet har tagit mycket energi, men det borde inte vara ett alibi. Uttalandet från Özil var kanske lite förhastat. Det har aldrig funnits en antydan av rasism i vårt lag.

Publicerad 2018-08-29 kl 16:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto