Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Lundh om Toivonens besked: "Kanske ändå lite välkommet hos Janne"

Sverige (herr)

Ola Toivonen slutar i det svenska landslaget.
Lite skönt för förbundskaptenen Janne Andersson, menar Olof Lundh.
- Det ger honom en möjlighet att generationsväxla lite, utan att för den skull peta någon.

Foto: Bildbyrån

Under tisdagen meddelade Ola Toivonen att han slutar i det svenska landslaget. Anfallaren är den första VM-spelaren som väljer att tacka för sig efter det framgångsrika mästerskapet i Ryssland.

- Jag måste säga att jag är förvånad att alla veteraner - Granqvist, Sebastian Larsson, Marcus Berg - fortsätter. För det var ju ett fantastiskt sätt att sluta på, på topp. Även om man "bara" nådde kvartsfinal var det ändå fantastiskt och man fick spela ett VM, ur det perspektivet kan jag förstå att det inte finns motivation att ta sats mot en ny sejour. Sedan hjälps ju inte hans eventuella landslagssatsning av att han knappt spelar i Toulouse och har en osäker framtid, säger Olof Lundh.

Annons

Lundh menar att det delvis är ett besked som är bra för förbundskapten Janne Andersson.

- Det kanske löser ett problem för Janne Andersson; hur ska han ta in nån förändring i truppen? Man kan tänka sig att Ken Sema används lite som anfallare, att han på nåt sätt tar den platsen även om han är mer ytter. Och det finns väl en liten möjlighet för Mikael Ishak att komma in. Men det ger Janne Andersson en möjlighet att generationsväxla lite, utan att för den skull peta någon. Så kanske ändå lite välkommet hos Janne.

Publicerad 2018-08-28 kl 18:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto