Populära ligor

TV: Brännström segrade i debuten - J-Södra bröt tunga sviten

Superettan

J-Södra hade fyra raka förluster inför matchen mot Varberg.
Under nye tränaren Andreas Brännström bröt man den tunga trenden och tog en viktig seger.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Både J-Södra och Varberg befann sig runt kvalstrecket inför måndagskvällens möte lagen emellan. Matchen var den första under den nye tränaren Andreas Brännström, tidigare i Dalkurd. Då tog hemmalaget en viktig trea och bröt en tung trend med fyra raka förluster.

Gästerna tog ledningen i den sjunde minuten efter en iskall lobb av Nahom Netabay. Efter en hörna studsade bollen ut till mittfältaren som snyggt lyfte in den mot det bortre krysset.

Hemmalaget skulle dock vända på matchen i den första halvleken. Erik Moberg tryckte in 1-1 på en hörna i den 16:e minuten. Drygt fem minuter senare nickade Daryl Smylie in 2-1 för J-Södra.

Annons

Netabay kvitterade sedan i den andra halvleken genom ett straffmål, men det var J-Södra som skulle gå vinnande ur bottenmötet.

Tommy Thelin assisterade snyggt Jakob Orlov till 3-2 i den 68:e minuten och satte sedan själv 4-2 fem minuter från slutet efter en total missbedömning av målvakten Matt Pyzdrowski. J-Södra har nu fyra poäng ner till Varberg på kvalplats.