Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Berg: "Det är fortfarande en dröm att få spela för landslaget"

Sverige (herr)

Sveriges anfallare Marcus Berg ser en fortsättning i det svenska landslaget.
- Janne (Andersson, förbundskapten) sa att de var nöjda med vad jag har presterat och att beslutet är upp till var och en av oss spelare, säger Berg till Sportbladet.

Foto: Bildbyrån

Se intervjun med Toivonen och Frida Nordstrand i spelaren.

Den 6 september träningsspelar Sverige mot Österrike på Generali Arena i Wien. Sedan följer möten med såväl Turkiet (10/9, Friends Arena) som Ryssland (11/10, Kaliningrad-stadion) i Uefas Nations League. Truppen till de två inledande landskamperna tas ut i nästa vecka.

Lagkapten Anders Granqvist meddelade tidigare i somras att han fortsätter i landslaget. Det verkar även som att han får sällskap av den erfarne anfallsduon Ola Toivonen och Marcus Berg i höstens Nations League-spel.

I början av augusti träffade TV4:s Frida Nordstrand Toivonen i Toulouse, Frankrike.

- Vi hade ett litet samtal dagen efter att vi hade åkt ut. Vi satt och väntade på att flyga tillbaka till Sverige. Det är en fin gubbe. Det var ett bra samtal. Vi tackade varandra för de här två åren som vi har haft tillsammans. Sedan var han nyfiken på vad jag tänker, sa anfallaren då.

Annons

- För att vi har så kul hela tiden. Och jag älskar att spela för Sverige, framför allt. Det är det första, att få representera Sverige och få dra på sig tröjan. Att min familj får se mig - pappa, mamma, fru och barn. Och att vi har det så kul med laget. Fan, vad roligt vi har! Sedan är Peter (Wettergren), Janne och hela ledarstaben fantastisk. Jag går och längtar efter att få åka till landslaget när jag är här nere i Frankrike.

I förra veckan sa landslagets assisterande förbundskapten Peter Wettergren, till Fotbollskanalen, att "så länge ingen ringer så är alla uttagningsbara" till höstens landskamper.

- När VM slutade, så var det ingen spelare som deklarerade att den skulle sluta, så det är ingen förändring gentemot det. Det är ingen som sagt att den inte ska fortsätta, så det är precis samma läge som när vi tog ut VM-truppen. De är därmed tillgängliga eftersom att de inte behöver ringa och säga att de ska fortsätta. Jag har inte haft något samtal med någon och jag tror inte att Janne har haft det heller.

Annons

LÄS: Så fungerar nya Uefa Nations League - alla förutsättningar


Även Berg ser ut att fortsätta i landslaget.

- Jag har kämpat hela mitt liv för att få spela med landslaget. Då vill jag ge landslaget chansen så länge det går och jag känner själv att jag håller. Det är fortfarande en dröm att få spela för landslaget, säger han till Sportbladet.

- Janne sa att de var nöjda med vad jag har presterat men också att han inte skulle ringa och tjata på mig varje dag, haha. Att beslutet är upp till var och en av oss spelare. När jag lämnade mitt besked så tyckte han att det var positivt och bra. Jag sa till honom att jag vill köra på och så länge han tycker att jag är bra nog och tar ut mig så hänger jag med. Jag har sagt att jag är uttagningsbar.

Nations League sänds i TV4:s och C Mores kanaler.

Publicerad 2018-08-24 kl 12:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto