Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bekräftat: SvFF stödjer Ceferin i Uefas presidentval

Sverige (herr)

Tillsammans med de nordiska länderna har Sverige uttryckt sitt stöd för den sittande Uefa-presidenten Aleksander Čeferin i nästa års omval.
Kongressen äger rum i feburari 2019.

Foto: Bildbyrån

Aleksander Ceferin valdes till Uefa-president i september 2016, efter fem år som ordförande för det slovenska fotbollsförbundet. Med sig i den exekutiva kommittén återfinns SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson.

- Vi har ett väldigt gott förtroende för varandra, sa Nilsson till Fotbollskanalen i förra året.


LÄS: Nilsson blir Čeferins närmaste man - utsedd till vicepresident


Nästa år är det omval - och det Svenska fotbollsförbundet har uttryckt sitt stöd för den nuvarande presidenten.

"Den gångna helgen höll de sex nordiska fotbollsförbunden sitt årliga möte, i år i Helsingfors. I samband med mötet beslutade ordförandena för fotbollsförbunden i Danmark, Finland, Färöarna, Island, Norge och Sverige unisont och med stöd av sina förbundsstyrelser att tillkännage sitt stöd för Aleksander Ceferins kandidatur till omval som ordförande för Uefa i ytterligare fyra år", skriver SvFF i ett pressmeddelande.

Annons

Under sin mandatperiod som president har Ceferin varit tydlig med att han vill införa "lyxavgifter" för klubbar som spenderar mer än vad de tjänar - och att begränsa antalet spelare en klubb kan låna ut.

- De rikaste klubbarna kan köpa vem som helst, vilket försvagar de andra lagen. Vi kommer antingen att begränsa antalet lån för klubbar eller förbjuda dem helt. Sedan finns det klubbar som har massor av spelare under kontrakt. Exempelvis har en italiensk klubb 103 stycken. Här kan vi också sätta gränser, sa Ceferin till RMC Sport tidigare i år.

Hösten 2016 gick den norska fotbolltidsskriften Josimar ut med att SvFF drev på att de nordiska länderna skulle stödja Ceferin - och i utbyte skulle Nilsson få posten som vicepresident och Norden skulle få arrangera EM 2024 eller 2028.

- Jag tar emot uppgifterna med ett stort leende på läpparna. De är naturligtvis helt tagna ur luften, svarade SvFF-ordföranden.

Annons
Publicerad 2018-08-21 kl 13:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto