Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Uwe Röslers långa svar till fansen efter MFF:s CL-uttåg: ”Jag älskar våra galna supportrar”

Allsvenskan

MALMÖ. Malmö FF:s tränare Uwe Rösler gav i dag en längre utläggning kring Malmö FF:s CL-kval, där han framför allt lyfte fram supportrarna.
Samtidigt blev skadorna för tunga mot Vidi.
- Sedan jag kom hit har spelarna i de elva matcherna gett mig varenda svettdroppe de har.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Dalkurd-MFF i spelaren ovan.

På dagens pressträff inför matchen mot Trelleborgs FF, så fick Malmö FF:s tränare Uwe Rösler frågor om utslagningen ur Champions League mot Vidi. På totalt två frågor gav han nästan tio minuters svar, där han framför allt riktade sig mot MFF-supportrarna. 

- Jag älskar våra galna supportrar, på ett positivt sätt. Jag älskar förväntningarna och kraven som supportrarna och media har. Jag älskar hängivenhet från folket i Malmö. Det gör Malmö speciellt och det får folk att komma hit, och även jag och spelare. Jag älskar känslorna. 

- Min roll är att kolla på det analytiska, och min feedback till er kan inte vara känslomässigt baserade. De måste vara analytiska, mer realistiska, de måste ge support och skydda spelarna, särskilt när jag tycker att de gör allt de kan. Sedan jag kom hit har spelarna i de elva matcherna gett mig varenda svettdroppe de har. 

Annons

- Jag håller med om kraven, förväntningarna, som folk har på oss. Det gäller mig, det gäller spelarna. När du skriver på för Malmö FF så måste du förstå vad du ger dig in på. Ibland är det inte enkelt. Tröjan kan vara tung ibland. Det är därför vi har många erfarna spelare, vana att spela under sådan press. 

- Jag var inne i Malmö stad efter Östersund (1-1), en match där jag tyckte vi var fantastiska, och några sa ”Malmö vinner alltid, vad hände, Rösler?”. Jag älskar förväntningarna och folk kan vara besvikna. 

- Jag är säker på att ni vet att Vidi inte släppte in ett enda mål mot Ludogorets, och vann. Jag är säker på att ni vet att de för två år sedan vann mot Girondins de Bordeaux. Jag är säker på att ni vet att de spelade mot Midtjylland och förlorade i förlängningen. 

- Vi spelade mot ett lag som var på samma nivå som vi var. 

Annons

Om man exempelvis tycker att ni gjorde en bra match, men att ni kunde ha fått den där forceringen sista kvarten, eller var det för svårt?
- Jag sa inte att vi gjorde en bra match. Jag fick frågan på presskonferensen om äventyret i Europa. Kollar man generellt på det så tog vi oss vidare komfortabelt mot Drita. Vi slog mästarna från Rumänien, och vi åkte ut på regeln om bortamål när vi hade många problem före matchen. Generellt är jag nöjd med en okej resa i Europa. 

- Vi hade en bra chans att gå vidare, men för en klubb som Malmö måste saker gå din väg. Även i tredje rundan. Man måste ha de bästa spelarna på planen. Man måste vara utan avstängningar och skador, formen måste vara okej. Man måste ha lite tur också. Över två matcher var vi okej. Vissa spelare spelade riktigt, riktigt bra i andra matcher, som Franz (Brorsson) och Bonke (Innocent) som inte många hade på sin lista. Vi är besvikna. Sju av tio räckte inte. Vi hade behövt åtta eller nio av tio. Det är därför vi åkte ut, säger Rösler och syftar på att tre startspelare saknades på grund av skador. 

Annons

- Kunde jag ha gjort något annorlunda? I andra matchen hade jag inte många val med tanke på vad som var tillgängligt. I 60:e minuten bytte vi anfallare mot anfallare. Jag tycker Carlos (Strandberg) med sina förutsättningar, med bara en sista träning, gjorde det okej. Vi behövde friska ben. Marcus Antonsson kom in. 15 minuter senare satte vi in en till offensiv spelare i Romain (Gall). 

- Jag visste att chansen skulle komma i andra halvlek, inte i första, och precis det hände. Tyvärr kunde vi inte utnyttja den.

Nu ska de starta om och spela mot Trelleborgs FF i morgon. Rösler tog upp att TFF, trots 1-6-förlusten senast, imponerade mot Hammarby, och förväntar sig ett lag som är bra på att försvara, kontra, och på fasta situationer. 

- Vi måste spela med högre tempo. Vi måste spela med fler löpningar framåt, vi måste ha fler alternativ framåt. 

Annons

- Jag hoppas våra supportrar ger oss den support som de brukar göra, men jag sa till spelarna att vi måste hålla igång supportrarna. Vi kan inte förvänta oss att supportrarna håller igång oss. När vi går ut på planen i morgon, så ska vi direkt vid avspark visa att vi är energiska, passa snabbt där vi tar chansningar och har löpningar framför bollen, och fyller boxen med spelare.

Publicerad 2018-08-17 kl 17:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto