Gå direkt till sidans innehåll
Hammarby IF

Oavgjort i toppmötet – när supersviten sprack

Det stekheta toppmötet mellan Norrköping och Hammarby saknade inte målchanser.

Trots det misslyckades bägge lagen med att göra mål och matchen förblev mållös.

Till stort jubel för AIK som nu är ensamma serieledare efter 17 omgångar.

– De skapar inte något ”wow” och vi skapade inte heller något ”wow”, säger Hammarbys Muamer Tankovic till C More.

Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hammarby hade chansen att gå upp i delad serieledning med lokalrivalen AIK, medan fjärdeplacerade IFK Norrköping hade möjlighet att knappa in på toppduon och dessutom kliva förbi trean Östersund.

Drygt 15 000 åskådare på Östgötaporten fick se ett taggat hemmalag gå ut och dominera första skedet av matchen, utan att för den sakens skull hitta nätmaskorna bakom Hammarbys målvakt Johan Wiland.

Hammarby åt sig sedan in i matchen och hade ett bra läge i slutskedet när Muamer Tankovic rann igenom med ett misslyckat avslut som följd.

Men lika på noll stod sig in i pausvilan och Norrköpings David Moberg Karlsson var tydlig med vad han tyckte om första halvlek.

– Jag tycker vi inleder första 20 fantastiskt. De har ingenting, sen har de en ”skada” och de snackar ihop sig. Men vi är helt klart bättre tycker jag, summerade ”DMK” tillställningen för C More i paus.

Målsviten sprack för Norrköping

I andra halvlek gjorde Hammarbys serbiske nyförvärv Vladimir Rodic debut när han ersatte skyttekungen Nikola Djurdjic efter 60 minuters spel.

Norrköping svarade med att skicka in Jordan Larsson och Kalle Holmberg, som bägge två testade Johan Wiland vid ett par tillfällen.

IFK befäste trycket under slutminuterna av matchen men några mål fick publiken inte bevittna denna afton. IFK har därmed för första gången sedan 27 augusti 2017 misslyckats med att göra mål i en allsvensk match – totalt stannade sviten på 25 matcher med mål.

– De skapar inte något ”wow” och vi skapade inte heller något ”wow”. Rolig match, mycket närkamper och fart på bollen. Men överlag rättvist resultat, konstaterar Hammarbys Muamer Tankovic till C More efter matchen.

Resultatet innebär också att AIK gör ett litet ryck och leder serien på 39 poäng, två före Hammarby. Norrköping är fyra på 32 inspelade poäng.

– Vi tänker inte så mycket på om jag ska vara ärlig. Vi fokuserar på oss själva, säger Tankovic.


LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

LÄS MER: Uefa Nations League – allt du behöver veta 

LÄS MER: Följ allsvenskan här – mål, highlights och direktrapport

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.