Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: AIK vinnare när Peking och Bajen delade på poängen

Allsvenskan

Bajen kunde haka av sig Norrköping.
Och Peking kunde ta rygg på guldracet.
Vinnare på Östgötaporten? AIK.
- Två bra fotbollslag som vill spela, säger Hammarbys Jiloan Hamad till C More.

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ses Tankovic fina chans i slutet av den första halvleken.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA IMORGON
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Toppmötet mellan Hammarby och IFK Norrköping slutade mållöst, 0-0, på Östgötaporten i Norrköping under måndagskvällen. Inför matchen hade Norrköping chansen att haka på ordentligt i guldstriden – och Hammarby kunde i praktiken ha hängt av Peking vid en seger.

Men det vill sig inte framåt för något av lagen. De där riktigt glödheta chanserna saknades – och den stora vinnaren blev i stället AIK som nu är två poäng före Bajen i tabellen.

IFK Norrköping började matchen klart bäst och genom Simon Skrabb var man nära att ta ledningen efter drygt 10 minuters spel. Anfallaren hann dock inte fram till bollen ordentligt, och avslutet smet precis utanför.

Annons

- Det var lite hårtork. De första två, tre minuterna var okej, sedan var de efterföljande 20-25 minuterna det sämsta vi gjort i år. Norrköping är ett bra lag men vi står ju still och kan inte ens passa en bredsida till närmsta gubbe, sa Hammarbys tränare Stefan Billborn i paus.

Hammarby spelade dock upp sig och på övertid i den första halvleken fick Muamer Tankovic ett fint läge att spräcka nollan, då han kom närmast fri mot gästernas mål. Hemmaförsvaret hann dock emellan i sista stund och chansen rann ut i sanden.

- Det var en otrolig chans där. Jag hade ingen koll på att han var så nära mig, först när jag kollade så var det ingen där och jag la över bollen till högern, men nu efteråt ångrar man sig, jag borde skjutit med vänstern, säger Muamer Tankovic till C More.

I den andra halvleken hade Simon Thern ett fint avslutningsläge, nyss inbytte Kalle Holmberg hade även han en bra möjlighet och Jordan Larsson missade sin chans. Även Bajen skapade ett par halvchanser. Men målen lös med sin frånvaro.

Annons

- En rolig match, mycket närkamper och mycket fart på bollen. Vissa perioder hade de bollen och vissa hade vi bollen. Det var ändå rättvist resultat. De skapade inget ”wow” och vi skapade inget ”wow”. 0-0 är ändå ett okej resultat, säger Tankovic.

I Hammarby gjorde nyförvärvet Vladimir Rodic debut då han agerade inhoppare i den andra halvleken.

- En tuff match, mycket fram och tillbaka. Två bra fotbollslag som vill spela. Konstigt att matchen slutade 0-0, säger Jiloan Hamad.

Simon Thern:

- Vi har ändå tillräckligt med halvchanser för att skapa en hel. Vi gör en riktigt bra fotbollsmatch i övrigt.

Startelvor:

IFK Norrköping: Pettersson – Dagerstål, Johansson, Krogh Gerson – Smith, Thern, Fransson, Thorarinsson – Moberg Karlsson, Skrabb, Sigurdsson.

Hammarby: Wiland – Sandberg, Paulsen, Fällman, Borges – Junior, Andersen – Khalili, Tankovic, Hamad – Djurdjic.

Annons

Mötet mellan Norrköping och Hammarby visas på C More Fotboll, Sportkanalen och streamas på Cmore.se med avspark 19.00 på måndag. Sändningen startar 18.45.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2018-08-13 kl 20:49

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto