Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Blågults besked efter VM-succén: "Alla är uttagningsbara"

Sverige (herr)

Sverige går i september in i Nations League.
Då räknar ledningen med att alla VM-spelare är tillgängliga. 
- Vi utgår från att alla är uttagningsbara, säger Blågults assisterande förbundskapten Peter Wettergren till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Sverige stod tidigare i sommar för en imponerande insats genom att ta sig till kvartsfinal i VM i Ryssland. Direkt efter uttåget var det flera spelare som inte ville ge besked om framtiden i landslaget, men några veckor senare meddelade Andreas Granqvist att han vill fortsätta och därefter gav Sebastian Larsson samma besked. Nyligen uttalade sig även Ola Toivonen om att han vill fortsätta i landslaget, men att han förstås behöver speltid för att så småningom ta sikte mot EM 2020. 

I dag kom landslagsledningen tillbaka från semestern och tar nu fokus mot det kommande gruppspelet i Nations League med första matchen den 10 september mot Turkiet på Friends Arena och därefter den 11 oktober mot Ryssland på bortaplan. Truppen till den första gruppspelsmatchen tas ut den 29 augusti. 

Annons

Nu meddelar assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren att alla spelare, som var med i sommarens mästerskap i Ryssland, är tillgängliga, då ingen av de "lite äldre" spelarna i landslaget har hört av sig om något annat. 

- När VM slutade, så var det ingen spelare som deklarerade att den skulle sluta, så det är ingen förändring gentemot det. Det är ingen som sagt att den inte ska fortsätta, så det är precis samma läge som när vi tog ut VM-truppen. De är därmed tillgängliga eftersom att de inte behöver ringa och säga att de ska fortsätta. Jag har inte haft något samtal med någon och jag tror inte att Janne har haft det heller. Så länge ingen ringer och säger något, så är alla uttagningsbara, säger Wettergren till Fotbollskanalen. 

Här är alla förutsättningar inför gruppspelet i Nations League. 

Annons

Nations League sänds i TV4:s och C Mores kanaler. 

Publicerad 2018-08-13 kl 12:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto