Blåränderna förlorade med hela 5-0 mot Hisingslaget.

– En kollektiv kollaps. Häcken var bättre i allt, säger Özcan Melkemichel till SportExpressen.

BK Häcken har gått från att vara allsvenskans possessionskäraste lag till att mer och mer bli allsvenskans allra vassaste kontringslag.

Något som Djurgården inte alls verkade vara med på när de åkte ner till Västkusten och Bravida arena. Häckens rappa kontringsspel lyckades nämligen såra Stockholmarna hela fem gånger om.

Unger: ”Den som är född på jorden vet det”

C Mores expertkommentator Åke Unger var inte imponerad av Djurgårdens matchcoachning.

– Den som är född på jorden vet om det, säger Åke Unger om Häckens kontringsspel.

Nasiru Mohammed var lite av dirigenten bakom Häckens kross. Anfallaren gjorde själv matchens första mål och låg också bakom straffen som ledde till Häckens andra för kvällen. En väl avvägd passning från Mohammed gav Paulinho ett friläge. Erik Johansson sträckte ut ett ben och brassen föll – till Johanssons stora ilska.

I den andra halvleken gick Häcken ifrån till hela 5-0 efter mål från Paulinho, Nasiru Mohammed och Johan Hammar.

Özcan: ”Kollektiv kollaps”

Paulinhos andra mål för kvällen slog fast ett faktum – att han gillar att spela mot Djurgården. Brassen har gjort 10 mål på 12 matcher mot Stockholmsklubben.

– Djurgården har nog otur. Jag gör alltid runt två mål mot dem, säger Paulinho till C More efter matchen.

Paulinho passade också på att hylla sina lagkamrater i anfallet.

–De har väldigt bra kvalitet. De har en fantastisk teknik, det hjälper oss verkligen framåt.

Djurgårdsspelarna vägrade att komma ut till C More för att intervjuas efter matchen.

– Trodde aldrig vi skulle råka ut för det här. Vi var med i 15 minuter. En kollektiv kollaps. Häcken var bättre i allt. Vi får gräma oss och försöka analysera varför vi kunde förlora med 5-0, säger Özcan Melkemichel till SportExpressen.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.