Bevakningen presenteras av

TV: Djurgården föll ihop fullständigt på Hisingen - krossat med 5-0 av Häcken

Allsvenskan

Djurgården hade inte förlorat i allsvenskan sedan början av maj.
I dag åkte man på en riktig stjärnsmäll på Hisingen när Häcken med en Paulinho i storform vann med hela 5-0.
- Vi gjorde en bra match i dag, säger Paulinho till C More.

Den 6 maj förlorade Djurgården med 0-1 mot BP på Grimsta IP, men sedan dess har Blåränderna spelat åtta raka matcher i allsvenskan utan att förlora. Den sviten skulle Häcken sätta stopp för i dagens möte på Bravida Arena.

Häcken började matchen starkt och radade upp målchanser, där inte minst Paulinho var nära att sätta 1-0 tidigt i matchen. Ledningsmålet skulle dock komma för hemmalaget när Nasiru Mohammed i den 40:e minuten fick bollen till sig i straffområdet och sköt 1-0.

Strax innan paus fick Häcken sedan en straff efter att Alexander Jeremejeff gått omkull i straffområdet. Beslutet att blåsa straff gjorde djurgårdarna minst sagt upprörda, och Erik Johansson ses på tv-bilderna skälla ut Alexander Jeremejeff.

Annons

- Domaren ser det förmodligen bättre än vi, men här uppifrån där vi står känns den väldigt, väldigt tveksam, säger Edman.

Paulinho gjorde inget misstag från elva meter och satte 2-0 bakom Andreas Isaksson på den efterföljande straffen.

Drygt fem minuter in i den andra halvleken skulle Paulinho slå till igen, när han slog till med ett välplacerat skott i straffområdet till 3-0 för Häcken. Målet var brassens tolfte för säsongen, och han toppar allsvenskans skytteliga.

Men Häcken nöjde sig inte där. I den 64:e minuten prickade Nasiru Mohammed in 4-0 och blev därmed tvåmålsskytt i matchen även han. I den 73:e minuten skulle Häcken även sätta 5-0 på hörna av Johan Hammar.

- Det är ett försvar som rämnar, säger kommentator Åke Unger i C Mores sändning.

5-0 stod sig matchen ut och är Dif:s klart största förlust för säsongen hittills. Man ligger kvar på femte plats i tabellen men det är bara målskillnad som gör att man ligger framför Malmö FF på placeringen bakom.

Annons

För Häcken var detta säsongens andra 5-0-seger, då man i våras körde över Elfsborg med samma siffror. Dagens seger var den andra raka i serien för Andreas Alms lag, som klättrar två placeringar förbi Kalmar och Sundsvall upp på sjunde plats i tabellen.

- Jag är väldigt glad. Vi gjorde en bra match i dag. Jag är så lycklig över att hjälpa laget till en seger i dag, säger Paulinho till C More efter matchen.

På tolv möten med Djurgården har Paulinho nu gjort tio mål.

- Jag försöker alltid att göra mitt bästa i alla matcher. Men jag tror att Djurgården har otur, att jag ofta gör ett eller två mål mot dem, säger Paulinho.

I nästa omgång tar Djurgården emot Kalmar på Tele2 Arena medan Häcken reser till Idrottsparken för att möta Gif Sundsvall.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.