Bevakningen presenteras av

TV: Djurgården föll ihop fullständigt på Hisingen - krossat med 5-0 av Häcken

Allsvenskan

Djurgården hade inte förlorat i allsvenskan sedan början av maj.
I dag åkte man på en riktig stjärnsmäll på Hisingen när Häcken med en Paulinho i storform vann med hela 5-0.
- Vi gjorde en bra match i dag, säger Paulinho till C More.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Den 6 maj förlorade Djurgården med 0-1 mot BP på Grimsta IP, men sedan dess har Blåränderna spelat åtta raka matcher i allsvenskan utan att förlora. Den sviten skulle Häcken sätta stopp för i dagens möte på Bravida Arena.

Häcken började matchen starkt och radade upp målchanser, där inte minst Paulinho var nära att sätta 1-0 tidigt i matchen. Ledningsmålet skulle dock komma för hemmalaget när Nasiru Mohammed i den 40:e minuten fick bollen till sig i straffområdet och sköt 1-0.

Strax innan paus fick Häcken sedan en straff efter att Alexander Jeremejeff gått omkull i straffområdet. Beslutet att blåsa straff gjorde djurgårdarna minst sagt upprörda, och Erik Johansson ses på tv-bilderna skälla ut Alexander Jeremejeff.

Annons

- Domaren ser det förmodligen bättre än vi, men här uppifrån där vi står känns den väldigt, väldigt tveksam, säger Edman.

Paulinho gjorde inget misstag från elva meter och satte 2-0 bakom Andreas Isaksson på den efterföljande straffen.

Drygt fem minuter in i den andra halvleken skulle Paulinho slå till igen, när han slog till med ett välplacerat skott i straffområdet till 3-0 för Häcken. Målet var brassens tolfte för säsongen, och han toppar allsvenskans skytteliga.

Men Häcken nöjde sig inte där. I den 64:e minuten prickade Nasiru Mohammed in 4-0 och blev därmed tvåmålsskytt i matchen även han. I den 73:e minuten skulle Häcken även sätta 5-0 på hörna av Johan Hammar.

- Det är ett försvar som rämnar, säger kommentator Åke Unger i C Mores sändning.

5-0 stod sig matchen ut och är Dif:s klart största förlust för säsongen hittills. Man ligger kvar på femte plats i tabellen men det är bara målskillnad som gör att man ligger framför Malmö FF på placeringen bakom.

Annons

För Häcken var detta säsongens andra 5-0-seger, då man i våras körde över Elfsborg med samma siffror. Dagens seger var den andra raka i serien för Andreas Alms lag, som klättrar två placeringar förbi Kalmar och Sundsvall upp på sjunde plats i tabellen.

- Jag är väldigt glad. Vi gjorde en bra match i dag. Jag är så lycklig över att hjälpa laget till en seger i dag, säger Paulinho till C More efter matchen.

På tolv möten med Djurgården har Paulinho nu gjort tio mål.

- Jag försöker alltid att göra mitt bästa i alla matcher. Men jag tror att Djurgården har otur, att jag ofta gör ett eller två mål mot dem, säger Paulinho.

I nästa omgång tar Djurgården emot Kalmar på Tele2 Arena medan Häcken reser till Idrottsparken för att möta Gif Sundsvall.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Startelvor:

Annons

Häcken: Abrahamsson - Ekpolo, Lindgren, Hammar, Arkivuo - Friberg, Irandust, Faltsetas - Mohammed, Jeremejeff, De Oliveira.

Djurgården: Isaksson - Une Larsson, Danielson, Johansson, Augustinsson - Bärkroth, Walker, Karlström, Ring - Badji, Mrabti.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.