Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Debuten kan dröja för HIF:s nyförvärv: ”Med Wanderson kan det ta 14 dagar”

Superettan

Markus Holgersson och Wanderson är HIF:s två senaste nyförvärv.
Men det kan dröja innan duon är redo för spel.
- Det kan nog ta 14 dagar med Wanderson, säger HIF:s tränare Per-Ola Ljung till Helsinborgs Dagblad.

Foto: Bildbyrån

Helsingborg satsar stort på att ta steget upp från superettan tillbaka till allsvenskan och därmed återvända till serien laget lämnade för två år sedan. Tidigare i somras hämtades både Andreas Granqvist och Rasmus Jönsson in och duon har redan debuterat för sin nygamla klubb – men för de senaste tillskotten kan det ta längre tid.

- Det vet jag inte. Med ''Hogge'' [Markus Holgersson] kan det gå snabbt. Wanderson ska väl in på migrationsverket och snurra med några papper. ''Hogge'' först och sen Wanderson. Det kan nog ta fjorton dagar med Wanderson, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Oavsett när Holgersson och Wanderson debuterar för sin nya klubb är Ljung nöjd med de bägge nyförvärven och öser framförallt beröm över försvarsspelaren Holgersson.

Annons

- [Markus] Holgersson är det finaste man kan vara i mina ögon, han är en vardagshjälte. Med det menar jag att det är en spelare och person som förstår värdet av att sköta sitt dagliga arbete på ett bra sätt. När han är här, men också det som händer när vi inte träffas. Det vet jag blir skött på bästa sätt, säger han.

- Wanderson är trygg på bollen, säker i den miljön där vi försöker få in spelare i olika ytor. Det är klart att han inte är felfri. Men misstagen är färre och vi får ut mer av de spelarna, än om man kanske är lite orutinerad och tappar boll i fel lägen. Vi får bättre flöde i vårt anfallsspel, och vi kan koppla på fler moment i våra offensiva aktioner. Jag förväntar mig en duktig målskytt helt klart.

I nästa omgång av superettan möter HIF Örgryte på bortaplan. Matchen spelas på tisdag och kan ses i C More och streamas via cmore.se.

Annons
Publicerad 2018-08-11 kl 12:26

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto