Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Förbundsordföranden avgår - efter Schweiz-duons kontroversiella målgest

Premier League

Schweiz fotbollsförbundsordförande Alex Miescher riktade stark kritik mot Granit Xhaka och Xherdan Shaqiri efter deras kontroversiella målfirande i sommarens VM-slutspel.
Nu tvingas han avgå.

Foto: Bildbyrån

Schweiz-duon Granit Xhaka och Xherdan Shaqiri firade den sistnämndes avgörande mål mot Serbien i VM med att göra den albanska örnen med händerna. Bägge spelarna har rötter i det forna Jugoslavien - och gesten ansågs provocerande.

Schweiz förbundsordförande Alex Miescher var lika delar kritisk mot agerandet som frågande till varför flera landslagsspelare hade dubbla medborgarskap.

Xhaka, som var en av dem som Miescher riktade sitt missnöje mot, var inte nöjd med kommentaren.

- Det jag hör från hans kommentarer är att han inte litar på oss med dubbla nationaliteter. Det påverkar mig och några andra spelare i landslaget och det låter som att vi inte skulle ge vårt yttersta för landet, sa Xhaka då till Sports Illustrated.

Annons

Eftermälet av incidenten har satt sina spår i Schweiz fotbollsförbund, och nu tvingas ordföranden Miescher avgå. Detta efter att förbundet träffats för att diskutera hur de skulle gå vidare.

- I nio år har jag haft möjligheten att arbeta med all sorts fotboll i vårt land. Från EM till tre raka VM, säger han till tyska Blick.

- Jag är väldigt tacksam för tiden här.

Robert Breitner ersätter Miescher i rollen som ordförande.

Publicerad 2018-08-10 kl 19:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto