Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Gif Sundsvall

Topplagen jublar efter drömmålet

IFK Norrköping var på väg att haka på AIK och Hammarby i toppen av allsvenskan.

Då klev Linus Hallenius fram, och bjöd på en delikatess som heter duga.

– Det är ett fantastiskt mål av Linus, säger IFK Norrköpings kapten Andreas Johansson i C More.

Matchen slutade 1–1.

Det såg länge bra ut för IFK Norrköping. Ett självmål av David Myrestam gav Peking 1–0 i slutet av den första halvleken.

Men även om det såg ut att sluta med tre poäng för Norrköping ville Linus Hallenius annat.

I den 82:a minuten plockade han ned en långboll i IFK Norrköpings straffområde. Bollen kontrollerade han väl, och sedan pricksköt han in 1–1. Målet var en delikatess, och blev matchens sista.

– Det är ganska fräscht, vi hade pratat om att vi skulle slå lite diagonala bollar bakom deras backlinje, säger Linus Hallenius, som med målet (19:e) är Gif Sundsvalls bästa målskytt i allsvenskan någonsin, i C More.

– Det var en skön nedtagning, och som tur var gav det en poäng.

För Peking innebär det här att man är fem poäng bakom Hammarby och AIK i toppen av den allsvenska tabellen. För Gif Sundsvalls del innebär det ett hopp upp till sjunde plats, två poäng bakom Malmö FF.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.