Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Peking missade chansen att haka på toppduon efter Hallenius läckra kvittering

Allsvenskan

Norrköping hade 1-0 med tio minuter kvar.
Då klev Linus Hallenius fram och kvitterade med ett läckert mål.
- Det är stor besvikelse just nu, säger IFK Norrköpings lagkapten Andreas Johansson till C More.

STREAMA PÅ MÅNDAG

IFK Norrköping inledde matchen bäst och spelade sig fram till ett antal chanser utan att ha den riktiga spetsen framåt. David Moberg Karlsson skapade flera farligheter. Först testade han ett avslut som smet strax utanför William Eskelinens målram och med fem minuter kvar av första halvlek spelade han fram Jordan Larsson till öppet mål. Larsson fläkte sig fram men hans avslut smet utanför stolpen.

I slutet av första halvlek fick bortalaget dock utdelning när Arnor Sigurdsson tog sig förbi på vänsterkanten. Islänningen spelade in bollen framför mål och bollen hamnade tillslut bakom Eskelinen och 1-0 till Norrköping. Ett resultat som också stod sig halvleken ut.

Annons

- Jag tycker vi gör en bra halvlek och borde kunnat göra något mål till. Överlag tycker jag vi är klart mycket bättre än vad de är, sa Norrköpings Simon Thern i C Mores sändning.

- Vi har en bra rörelse. Det är vi som styr matchen och det har vi lyckats bra med.

Norrköping var det bättre laget i första halvlek men i den andra kom Sundsvall ut som ett nytt lag och skapade ett antal halvchanser. Bland annat hade Maic Sema en boll i nät men blev korrekt avvinkad för offside.

Med tio minuter kvar kom dock utdelningen. Efter en långboll från Carlos Moros Gracia tog Linus Hallenius ner bollen och placerade kyligt in kvitteringen för hemmalaget.

I slutet av matchen skapade båda lagen en del farligheter och dessutom visades Pol Moreno Sanchez ut i hemmalaget men resultatet stod sig matchen ut och delad pott mellan Sundsvall och Norrköping.

Annons

- Du måste verkligen gå för tvåan. Annars sitter man där och det är stor besvikelse just nu, säger IFK Norrköpings Andreas Johansson till C More efter matchen.

- Simon Skrabb fick tyvärr gå ut och snacket var att vi skulle gå för det och blir man passiva släpper man in dem.

Det oavgjorda resultatet innebär att avståndet upp till AIK och Hammarby i toppen av tabellen nu är fem poäng för Norrköping. På måndag har laget chansen att knappa in när man möter Hammarby på Östgötaporten.

Startelvor:

Sundsvall: Eskelinen – Moros Gracia, Björkander, Myrestam – Tamimi, Moreno Sanchez, Rubio Sivodedov, Olsson – Sema, Hallenius, Wilson

IFK Norrköping: Pettersson – Dagerstål, Johansson, Fjoluson – Krogh Gerson, Fransson, Thern, Skrabb – Moberg Karlsson, Larsson, Sigurdsson

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.