HockeyNews
PLUS

Linköping vill dumpa backen

(3569) Patrick Mullen
Josefine Loftenius/Bildbyrån

Publicerad: 6 augusti 2018

Linköping försöker att dumpa backen Patrick Mullen, som har ett år kvar på sitt kontrakt med klubben.
Ytterligare sju spelare missar träningsmatchen mot östgötarivalen Vita Hästen på tisdagen.
– Det ska bara bli kul att komma i gång, säger nye LHC-tränaren Tommy Jonsson till HockeyNews.se.

LHC har, enligt uppgift till HockeyNews.se, tagit beslut om att den amerikanske backen Patrick Mullen inte ska ingå i årets SHL-trupp. Den 32-årige högerskytten spelade 34 SHL-matcher förra säsongen, gjorde fyra mål och sju assist och hade minus elva i plus/minus.

Från den 15 februari och fram till slutet av säsongen var han utlånad till tyska Adler Mannheim. Frågan är vilken klubb som plockar till sig Patrick Mullen kommande säsong.

De saknas hos LHC mot Vita Hästen

Linköping börjar på tisdagen sitt matchande med ett östgötaderby i Norrköping mot allsvenska Vita Hästen. Då kommer inte juniorlandslagsspelarna Adam Ginning och Olle Lycksell att vara med eftersom de har varit i Kanada på en turnering i Kamloops.

– Sex ordinarie spelare är borta av olika anledningar. Chad Billins familj väntar barn. Joe Whitney är på ingång efter att ha precis blivit pappa. Andrew Gordon kommer den första oktober, säger Linköpingscoachen Tommy Jonsson.

Sörensen har kört hårt

Den sjätte frånvarande spelaren är forwarden Nick Sörensen.

– Han har en överansträngning någonstans, men det är ingen större fara, säger Jonsson.

Sedan tidigare saknas Röglevärvningen Filip Karlsson, som skadade handleden svårt förra säsongen och som inte har spelat matcher under 2018.

– Han kör rehab. Han är med och kör så mycket han kan. Det är en skada som vi visste om. Det tar sin lilla tid. Vi får avvakta och se. Det är några veckor bort i alla fall, säger Tommy Jonsson inför mötet med Vita Hästen.

Här läser du fler nyheter om SHL

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS