Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Debuterade rekordung – nu är Öster-talangen klar för MFF

Superettan

Mubaarak Nuh blev den yngste spelaren någonsin att debutera i Sveriges elitserier när han hoppade in för Öster mot Frej i superettan under fjolåret.
Nu är han klar för Malmö FF och deras U17-lag.

Foto: Bildbyrån

Förra säsongen debuterade Mubaarak Nuh för Öster i superettan när laget mötte Frej. Då blev han, när han var 15 år och 126 dagar gammal, den yngste spelaren någonsin att debutera i Sveriges elitserier. Nu, knappt ett år senare, är han klar för Malmö FF.

På sin hemsida skriver Öster att de i två års tid försökt skriva kontrakt med Nah och erbjuda honom kontrakt i a-laget, men det har spelaren och hans agent inte velat och nu är han alltså klar för MFF.

Till Östers hemsida säger lagets huvudtränare Christian Järdler:

- "Mubbe" är en stor talang som vi naturligtvis gärna hade haft kvar i Växjö och Östers IF. Vi har velat ge Mubbe en plats hos oss i A-truppen och ge honom ett A-kontrakt men vi har inte lyckats nå fram med hans agent. Vi har istället nått en överenskommelse med Malmö FF som varit tillmötesgående mot oss.

Annons

Nuh kommer att tillhöra MFF:s U17-lag samtidigt som han inleder studier på fotbollsgymnasiet i Malmö.

Publicerad 2018-08-06 kl 16:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto