Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Officiellt: Tidigare Dif-back vänder tillbaka till allsvenskan

Allsvenskan

BK Häcken förstärker försvaret inför allsvenska hösten.
Tidigare Dif-backen Joona Toivio är klar för klubben. 
- Ett ganska enkelt beslut, säger han till Häckens hemsida. 

Foto: Bildbyrån.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA IMORGON
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

BK Häcken meddelade i dag att klubben förstärker backlinjen till höstsongen i allsvenskan. Klubben presenterade den tidigare Djurgården-backen och finländske landslagsmannen Joona Toivio, 30, som ny spelare i klubben. 

Toivio tillhörde senast polska Termalica Nieciecza, men ansluter nu som bosman till Häcken för ett kontrakt över tre och ett halvt år fram till 2021.

- Jag ville ha ett tryggt ställe för min familj och Sverige är väldigt likt Finland. Och jag känner till Häcken sedan jag spelade i allsvenskan. Så när möjligheten dök upp så var det ganska enkelt att ta beslutet att komma hit, säger han till Häckens hemsida. 

Annons

- Självklart vill jag att komma så högt upp i tabellen som möjligt med laget. Men först vill jag bara komma in i truppen och laget, lära känna alla spelare, tränare och de som jobbar runtomkring klubben. Sen vill jag hitta min plats i laget och spela så mycket som möjligt, fortsätter han. 

Häckens sportchef Sonny Karlsson om nyförvärvet:

- Det är en bra fotbollsspelare med ledaregenskaper. Han är en stabil mittback på den högsta nivån vi kan vara att jaga, säger Karlsson till hemsidan. 

- Ojalas skada och Rasmus Lindgrens hjärnskakning väckte oss lite grann att vi behöver titta längre fram. Vi har ingen mittback på kontrakt efter 2019 idag.  Vi har en del spelare som vi har förlängningsdiskussioner med men det här kunde vi inte låta bli. Detta kontrakt är skrivet till 2021 och det är vi väldigt glada för. Det är extremt roligt att få den kvaliteten på både människa och spelare, fortsätter han. 

Annons

Toivio spelade senast i allsvenskan för Djurgården mellan 2010 och 2013 och lämnade därefter Stockholmsklubben för fem år i Molde. Senast tillhörde backen polska Termalica Nieciecza, men anslöt nu alltså som bosman till Häcken.  

Publicerad 2018-08-06 kl 14:40

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto