Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Paulinho hjälte för Häcken - sänkte Örebro efter omdiskuterat mål

Allsvenskan

Häcken var ilsket efter ÖSK:s omdiskuterade kvittering.
Då slog Paulinho till sent till 2-1-seger på Behrn Arena. 
- Otroligt, otroligt viktigt, säger Häcken-målvakten Peter Abrahamsson till C More. 

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA PÅ LÖRDAG
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

BK Häcken ställdes i kväll för andra gången i rad mot Örebro SK i allsvenskan, men den här gången på bortaplan på Behrn Arena. Åter inledde Hisingenlaget matchen starkt och skapade i första halvlek flera heta chanser för att ta ledningen i matchen. 

Häcken-anfallaren Nasiru Mohammed var i den 23:e minuten närmast av alla med ett plötsligt avslut utifrån, men fick se bollen segla i ribban. Närmare än så kom varken Häcken eller Örebro, vilket innebar mållöst i halvtid. 

- Vi är väl skapligt nöjda. Vi skapar en hel del chanser och sådär, så det är inte lika stort spelövertag som förra veckan. Vi har dem där vi vill, sa Häcken-kaptenen Erik Friberg till C More i halvtid. 

Annons

- Det är lite, lite slarvigt kanske i sista tredjedelen, men vi kör på, fortsatte han.

I andra halvlek lyfte Örebro med tryck mot Peter Abrahamsson i Häcken-målet. Laget mäktade dock inte med några riktigt heta chanser och i stället svarade Abrahamsson i den 57:e minuten med att slå en snabb utspark till Alexander Jeremejeff, vilket resulterade i en giftig kontring. Nyförvärvet satte fram bollen i straffområdet till Mohammed, som fick revansch för virkträffen, och rullade in 1-0. 

- Den (bollen till Jeremejeff) satt bra i dag, så det var kul. Jag plockade ner bollen och såg Alex löpa iväg, som är ganska stark på att vinna bollen där uppe. Den här gången satt den, så det var skönt, säger Abrahamsson till C More. 

Örebro gav däremot inte upp och fick till slut in en kvittering. Nahir Basara slog i den 74:e minuten en inåtskruvad hörna, som Abrahamsson boxade rakt upp i luften, vilket ledde till tumult i straffområdet. Medan bollen var på väg ner mot marken igen, så fick målvakten en lätt knuff i sidan av Michael Almebäck, tappade balansen och slog in bollen i eget mål till 1-1.

Annons

- Jag tycker att det är frispark, då det är känslan eftersom att jag inte sett det så mycket. Det är en liten knuff och man blir lite i obalans, då man hoppar och sedan kommer armen. Nu vann vi ändå, så det är skönt, säger målvakten. 

Stor ilska i Häcken, matchen gick mot 1-1, precis som senast.

Då ville Paulinho annorlunda och tog i den 86:e minuten avslut utanför straffområdet till 2-1, hans tionde mål för säsongen och till ensam skytteligaledning. 

- Jag tycker att vi gör en bättre andra än första halvlek. Vi skapar en del målchanser, men sedan visar Häcken skärpa efter en omställning och därefter gör Paulinho det bra. Vi fick dock in en kvittering och gick för det, så jag är väldigt besviken, säger ÖSK-tränaren Axel Kjäll till C More. 

Häcken bärgade därmed första segern i allsvenskan på fyra matcher och lyfte till åttondeplats i serien, medan ÖSK är kvar på tiondeplats i allsvenskan.  

Annons

- Det var otroligt viktigt, otroligt viktigt och speciellt på bortaplan, där vi inte har varit jättebra och speciellt med en trea, det var längesedan, säger Abrahamsson. 

Startelvor:

Örebro: Jansson - Loerntzson, Almebäck, Ring - Björnkvist, Mårtensson, Rogic, Granlund - Besara, Igboananike, Omoh. 

Häcken: Abrahamsson - Ekpolo, Wahlström, Hammar, Andersson - Friberg, Faltsetas - Irandust, Mohammed, Paulinho - Jeremejeff. 

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2018-08-05 kl 19:21

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto