Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Officiellt: Norrköping värvar mittback från holländska ligan

Europa League

IFK Norrköping förstärker på försvarssidan.
Peking går ut med att den danske mittbacken Kasper Larsen, 25, har skrivit på för tre år.
- Vi är väldigt glada över att nå i hamn med den här rekryteringen, säger Norrköpings manager Jens Gustafsson till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån/Twitter

Sedan tidigare har IFK Norrköping gjort klart med Alexander Fransson under sommarfönstret. Nu går klubben ut med att man värvar igen, då den danske mittbacken Kasper Larsen har skrivit på ett treårskontrakt.

Larsen kommer närmast från holländska Groningen.

- Vi är väldigt glada över att nå i hamn med den här rekryteringen. Kasper är en mycket skicklig fotbollsspelare som är bra i både det långa och korta passningsspelet och dessutom duktig med båda fötterna, säger Norrköpings manager Jens Gustafsson till klubbens hemsida, och fortsätter:

- Vidare så är han i en storlek som gör att han kommer att bli viktig för oss på fasta situationer (192 cm) och i en ålder som gör att åldersbalansen i vår trupp ser bra ut både på kort och lång sikt.

Annons

Larsen själv är glad över att komma till Norrköping.

- Det känns bra att ha kommit till IFK Norrköping, det är en anrik förening med en stolt historia som dessutom varit i toppen av allsvenskan flera säsonger i rad, säger han till klubbens hemsida.

Under sina tre år i Groningen gjorde Larsen 47 ligamatcher i Eredivisie. Han har även gjort en mängd matcher för olika danska ungdomslandslag, bland annat åtta för U21-landslaget.

- Jag ser mig själv som en spelande mittback och kommer närmast från Holland där man spelar mycket längst marken precis som i IFK. Man är starkast när man har bollen.

Norrköpings nästa match spelas på måndag borta mot Gif Sundsvall, men manager Jens Gustafsson räknar med att Larsen är redo för spel först till den efterföljande matchen mot Hammarby veckan efter.

Norrköping ligger just nu på tredje plats i allsvenskan.

Annons
Publicerad 2018-08-04 kl 08:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto