Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Holmberg skyttekung i fjol - något tuffare i år: "Kommer lossna"

Allsvenskan

Kalle Holmberg vann i fjol skytteligan i allsvenskan.
I år har det gått tyngre målmässigt med fyra mål på 14 matcher. 
- När det väl lossnar, så kommer det att lossna ordentligt, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Norrköpings senaste match mot Malmö FF i spelaren ovan.

IFK Norrköpings svenske anfallare Kalle Holmberg, 25, lämnade sommaren 2016 Örebro för spel i Peking och lyfte säsongen efteråt ordentligt med 14 mål och delad skytteligaseger ihop med Magnus Eriksson i allsvenskan. Han klev därmed in i en ny säsong som skyttekung, men har i år haft det lite tyngre med målproduktionen med fyra mål på 14 matcher, varav 13 från start i allsvenskan. 

- Jag hade en jättebra försäsong förra året med mycket mål, vilket höjde självförtroendet. Jag gjorde inte lika många mål i år (på försäsongen), samtidigt som vi inte gick lika långt i cupen. Det har bara inte trillat in lika lätt som förra säsongen. Jag vill göra fler mål, men samtidigt gör jag även ett stort jobb i defensiven, så det gäller även att ta arbetet för laget. Jag har ändå gjort fyra mål och fyra assist, så det är bara att köra på, säger han till Fotbollskanalen. 

Annons

Holmberg fick dessutom i slutet av förra säsongen och i år en lite annorlunda roll som ensam forward, när tränaren Jens Gustafsson bytte spelsystem från 4-4-2 till 3-4-3. 

- Jag spelade ihop med Sebastian Andersson innan, men nu har vi i stället två på kanterna. Det påverkar kanske också att det inte riktigt lossnat med målskyttet. Jag måste ju även ställa upp på annat, inte bara tänka på att göra mål. Det är en helhet, säger han. 

- Ibland blir man lite mer ensam i boxen vid inlägg och så, men samtidigt spelar vi inte den fotbollen längre, att man ska piska in bollen i straffområdet. Nu kombinerar vi mer med tre spelare och det fungerar också väldigt bra, fortsätter han.  

25-åringen är inte orolig över att det inte kommer att lossna under hösten. 

- Jag vet vad jag kan och det vet mina lagkamrater också. När det väl lossnar, så kommer det att lossna ordentligt. Det är inte mer än så.

Annons

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen, så ville tyska andraligalaget Arminia Bielefeld i vintras värva anfallaren, men Peking valde att förkasta budet och Holmberg blev kvar. Därefter tystnade ryktena något om anfallaren. 

- Det är klart att man strävar efter att vara bra i allsvenskan och testa vingarna på annat håll, men allt ska kännas bra. Jag har familj nu med, så det är mycket som ska klaffa. Det gäller att tänka på en helthet och jag är samtidigt jättenöjd över att vara här med alla grabbar och sådär- Jag känner ingen stress, vi får se när och om det kommer.

Holmberg har kontrakt med Norrköping över säsongen 2019. 

Publicerad 2018-08-04 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto